Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βλέπουν μετάλλιο Παπακωνσταντίνου και Φίτσιου

Συμμετοχή σε δύο ακόμη τελικούς θα έχουν τα ελληνικά «κουπιά» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καναδά. Σήμερα (23/8), την πρόκριση για τον τελικό των αγωνισμάτων τους εξασφάλισαν ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και η Ζωή Φίτσιου, στο σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Η Φίτσιο προκρίθηκε με τον καλύτερο χρόνο από τα έξι πληρώματα που θ' αγωνιστούν στον τελικό και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, με τον δεύτερο καλύτερο... κάτι που δημιουργεί προσδοκίες για βάθρο.

Συγκεκριμένα, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Παρισιού πέρασε πρώτος τη γραμμή του φίνις στην 1η ημιτελική σειρά του σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, σε χρόνο 6:49.82. Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Παρισιού Πολ Οντόνοβαν να φέρνει τον καλύτερο χρόνο ως πρώτος της 2ης ημιτελικής σειράς με 6:47.74. Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου θ΄ αγωνιστεί στον τελικό αύριο, Σάββατο (24/8) (22:00 ώρα Ελλάδας) με στόχο να βρεθεί στο βάθρο.

Στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών η Ζωή Φίτσιου τερμάτισε πρώτη στην ημιτελική σειρά της με χρόνο 7:25.37, καλύτερη επίδοση και από τις δύο ημιτελικές σειρές. Η Ελληνίδα αθλήτρια θα αγωνιστεί στον τελικό αύριο, Σάββατο (24/8) στις 21:43 ώρα Ελλάδας.  

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ