Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ομέρ Γιούρτσεβεν


Σημαντική ενίσχυση στις θέσεις των ψηλών για τον Παναθηναϊκό, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Ομέρ Γιούρτσεβεν. Ο 26χρονος Τούρκος σέντερ (2.11 μ.), που αποτελούσε καιρό διακαή πόθο του Εργκίν Αταμάν, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1+1 χρόνων

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού αναφέρει τα εξής:

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR ανακοινώνει την απόκτηση του Ομέρ Γιουρτσεβέν για τα επόμενα δύο χρόνια (1+1).

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου 1998 στην πόλη Tashkent του Ουζεμπεκιστάν από Τούρκους γονείς, έχει ύψος 2.11 μ. και αγωνίζεται στη θέση 5.

Σε ηλικία 16 ετών επελέγη στην καλύτερη πεντάδα του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος U16, ενώ άνηκε στο δυναμικό της Fenerbahce Beko. Με την τουρκική ομάδα έκανε το ντεμπούτο του στη Euroleague στις 20 Μαρτίου του 2015 σε έναν αγώνα με την Emporio Armani Milano. Tη σεζόν 2015-2016 είχε οκτώ συμμετοχές στην Euroleague, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, όταν και αποχώρησε από την Fenerbahce προκειμένου να «μετακομίσει» στις ΗΠΑ και να αγωνιστεί στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Από το 2016 έως το 2018 αγωνίστηκε στην ομάδα του North Carolina State University, ενώ ολοκλήρωσε τη θητεία του στο NCAA με το Georgetown (2019-2020). Στη δεύτερή του χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα είχε 13.5 πόντους και 6.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Η κορυφαία του χρονιά, από πλευράς αριθμών, ήταν η τελευταία του (2019-2020) όπου μέτρησε 15.5 πόντους, 9.8 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά αγώνα.

Το 2020 υπέγραψε στους Oklahoma City Thunder και αγωνίστηκε με τη θυγατρική τους ομάδα στη G League. Στις 14 Μαϊου του 2021 μετακινήθηκε στους Miami Heat και ολοκλήρωσε τη σεζόν 2021-2022 έχοντας 5.3 πόντους και 5.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 56 αγώνες. Ο Γιουρτσεβέν παρέμεινε στους Heat και την επόμενη χρονιά, ενώ η σεζόν 2023-2024 τον βρήκε στους Utah Jazz με τους οποίους είχε 4.6 πόντους και 4.3 ριμπάουντ σε 48 παιχνίδια.

Σε τρεις σεζόν στο NBA ο Τούρκος σέντερ μέτρησε 5 πόντους και 4.6 ριμπάουντ ανά 11.8 λεπτά σε 113 συμμετοχές.

Ο Γιουρτσεβέν ήταν μέλος των μικρών Εθνικών Ομάδων από νεαρή ηλικία. Αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα Ευρώπης U16 της FIBA το 2013 και στο Πρωτάθλημα Ευρώπης U16 της FIBA το 2014. Έπαιξε, επίσης, στο Πρωτάθλημα FIBA Europe U18 το 2015, όπου κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο και στο Πρωτάθλημα FIBA Europe U20 του 2016, όπου κέρδισε ένα χάλκινο μετάλλιο και μάλιστα βρέθηκε στην κορυφαία ομάδα του τουρνουά. Ολοκλήρωσε την καριέρα του με τις εθνικές ομάδες νέων της Τουρκίας στο Πρωτάθλημα Ευρώπης U20 της FIBA το 2017.

Γιουρτσεβέν: «Είμαι ενθουσιασμένος, ανυπομονώ να παίξω γι’ αυτούς τους φιλάθλους»

Τον ενθουσιασμό του που αποτελεί μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού AKTOR και την ανυπομονησία του να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ μπροστά στον κόσμο της νέας του ομάδας εξέφρασε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των πράσινων ο Ομέρ Γιουρτσεβέν.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που ανήκω πια στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, της ομάδας που παρακολούθησα πριν λίγους μήνες να κατακτά την Euroleague. Είναι μοναδικό το συναίσθημα», τόνισε αρχικά στο paobc.gr ο Τούρκος σέντερ.

Σχετικά με το πόσο σημαντική ήταν για εκείνον η παρουσία του Εργκίν Αταμάν στον πάγκο του «τριφυλλιού», ο Γιουρτσεβέν ήταν ξεκάθαρος: «Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για μένα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό προπονητή. Στο παρελθόν είχα συνεργαστεί μαζί του στην Εθνική Ομάδα. Διέγραψε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία με την Εφές, ενώ και στον Παναθηναϊκό έκανε τρομερή δουλειά. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε ξανά».

Όσο για το αν μίλησε με τον Εργκίν Αταμάν για τη μεταγραφή του; «Μιλήσαμε και μετά την υπογραφή μου. Μου έδωσε συγχαρητήρια και μου είπε ότι άξιζα να βρεθώ στους πρωταθλητές Ευρώπης. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμένα», σχολίασε.

Σε ερώτηση αναφορικά με το τι γνωρίζει για τον Παναθηναϊκό AKTOR, απάντησε ότι: «Γνωρίζω πως είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης με πολλούς τίτλους και ένδοξη ιστορία. Υπόσχομαι να τα μάθω όλα πιο αναλυτικά με την άφιξή μου στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, ξέρω για τους φιλάθλους που υποστηρίζουν με ιδιαίτερη θέρμη την ομάδα. Έχω παρακολουθήσει αρκετά βίντεο όπου χοροπηδούν και φωνάζουν στις εξέδρες δημιουργώντας μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Ανυπομονώ να τη ζήσω από κοντά...».

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν εξέφρασε την ανυπομονησία του να συναντήσει ξανά τον Κώστα Σλούκα: «Είχαμε συνεργαστεί στη Φενέρμπαχτσε. Βέβαια, έχουν περάσει πολλά χρόνια, ήμουν παιδί τότε. Πρόκειται για έναν εκπληκτικό πόιντ γκαρντ. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε και πάλι», σημείωσε.

Κλείνοντας, ο Τούρκος σέντερ έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού AKTOR: «Θέλω να τους πω ότι είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω γι’ αυτούς. Υπόσχομαι πως θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Να βρεθούμε και πάλι στο Final 4 και να γίνουμε back-to-back πρωταθλητές Ευρώπης».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness