Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κίνα-SASAC: Προσπάθειες ώστε οι κρατικές επιχειρήσεις να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας

Η Επιτροπή Εποπτείας και Διοίκησης των Κρατικών Επιχειρήσεων στην Κίνα (SASAC) εντατικοποιεί τις προσπάθειες της προκειμένου οι κρατικές επιχειρήσεις να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας που προωθεί το Πεκίνο.
Ο Ζανγκ Γιουζούο, πρόεδρος της επιτροπής, δίνει έμφαση στο σημαντικό ρόλο που έχουν οι κρατικές επιχειρήσεις της κεντρικής διοίκησης στα τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα στρατηγικής διάστασης, επισημαίνοντας ότι αυτές αποτελούν “ σημαντικά γρανάζια” στην προσπάθεια της Κίνας να εξελιχθεί σε τεχνολογική υπερδύναμη.
Η SASAC θα υλοποιήσει απόλυτα τις πρωτοβουλίες που καθορίστηκαν από την 3η διάσκεψη της ολομέλειας της 20ης Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καινοτομία, τόνισε ο Ζανγκ σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Ένα σημαντικό τμήμα της στρατηγικής αυτής περιλαμβάνει την επίτευξη σημαντικής προόδου στην πρότυπη καινοτομία μέσω ενισχυμένων συστημάτων και μηχανισμών που υποστηρίζουν την έρευνα και την ανάπτυξη (R&D).

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Ο θερινός κινηματογράφος@ Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον Βασίλη Κυριακάκη. Είδαμε και πάθαμε για να ανοίξει ο Θερινός Κινηματογράφος της Λαμίας και αντί να βάλουν οι...
randomness