Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ιταλία: Στο 29,1% της πρόθεσης ψήφου το κόμμα της Μελόνι, στο 24% το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα

Το κόμμα Εθνική Συμμαχία της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι «πείθει» το 29,1% του στατιστικού δείγματος, ενώ η μεγαλύτερη δύναμη της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα, βρίσκεται στο 24%, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Dire-Technè σχετικά με την πρόθεση ψήφου των Ιταλών.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση της Μελόνι, την Φόρτσα Ιτάλια, που είχε ιδρύσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επέλεξε το 10,8% των ερωτηθέντων και τη Λέγκα το 8,3%.

Όσο για τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τα Πέντε Αστέρια εξασφαλίζουν την στήριξη του 10,8% των ερωτηθέντων, η συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς και Οικολόγων του 6,2%, το κεντρώο κόμμα Δράση (Azione) του 2,8%, και η μετριοπαθής δύναμη Zωντανή Ιταλία, του 2%.

Σχετικά με την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τέλος, στην πρώτη θέση βρίσκεται η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, με ποσοστό 43%. Ακολουθούν ο υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός της Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταγιάνι με ποσοστό 36,7%, η γραμματέας των «Δημοκρατικών» Ελι Σλάιν με 31,2% και ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός των «πεντάστερων» Τζουζέπε Κόντε με 30,1%.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness