Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θ. Κολυδάς: Ένα καλό νέο για όλους- Αισθητή πτώση του υδραργύρου με βροχές από μέσα Σεπτεμβρίου

Για πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, κάνει έκανε λόγο ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σήμερα Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές στο Ιόνιο και το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα κατά κύριο λόγο ηλιοφάνεια. Mε τη νέα εβδομάδα αναμένoνται βροχές ειδικά στη δυτική Ελλάδα, καθώς φαίνεται πως θα νιώσουμε κάτι από την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά «μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου και για πρώτη φορά μετά από ένα τετράμηνο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα».

«Υπάρχει βέβαια μεγάλη βεβαιότητα, αλλά είναι εμφανής η πτωτική πορεία του υδραργύρου, μάλιστα και συνοδεία βροχών» σημειώνει και παραθέτει πίνακα με τις κανονικές θερμοκρασίες για τον Σεπτέμβριο και τις θερμοκρασίες που προβλέπονται για φέτος επισημαίνοντας πως «από την αρχαιότητα οι αρχές του Σεπτέμβρη ήταν πάντα δύσκολες, λόγω άπνοιας και της αύξησης της υγρασίας στην Αθήνα».

 ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

randomness