Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κύκλωμα εκβιαστών: Ο «Τόνυ», η σεζόν στη Μύκονο και η «προστασία» σε εστιατόρια και κρεοπωλείο

Ενας 38χρονος γνωστός με το προσωνύμιο «Τόνυ» και γνώριμος στις Αρχές για σωρεία αδικημάτων φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος που πουλούσε «προστασία» και εκβίαζε καταστηματάρχες σε Μύκονο και Αττική.

Ο 38χρονος Αλβανός είναι, μεταξύ άλλων, σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κλοπές, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τον ρόλο του υπαρχηγού είχε ένας 42χρονος, ο οποίος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις, κλοπές, πλαστογραφία, όπλα, καθώς και για μαστροπεία.


Η πληροφορία στο «Εκβιαστών»


Η δράση τους ξεσκεπάστηκε όταν στις αρχές του Αυγούστου έφτασε μια πληροφορία στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών σχετικά με ομάδα ατόμων που βρίσκεται στο νησί της Μυκόνου ενόψει της «σεζόν» και προβαίνει σε εκβιασμούς καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ανω Μεράς, με τη μέθοδο της παροχής «προστασίας», για την αποτροπή πρόκλησης βλάβης των εν λόγω επιχειρήσεων από τρίτους, ζητώντας τους χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι η δράση του κυκλώματος είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023.


«Προστασία» σε κρεοπωλείο και εστιατόρια


Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων σε Μύκονο, Γλυφάδα και Αλιμο.

Ενα από αυτά ήταν εστιατόριο στη Μύκονο όπου η σπείρα απαίτησε από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ συνολικά για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο και θα εισπράττονταν τμηματικά.

Παράλληλα, «δραστηριοποιούνταν» και στην Αττική, αφού ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Γλυφάδα αλλά και ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στον Αλιμο τούς κατέβαλλαν μετά από εκβιασμούς, 200 ευρώ μηνιαίως, από τον Νοέμβριο του 2023.

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

    

 

randomness