Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πλεύρης και Μαρκόπουλος στοχοποιούν τους Ρομά με ερώτηση στη Βουλή

Οι Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος στοχοποιούν μία ολόκληρη κοινωνική ομάδα, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Μία αποκλεισμένη από την κοινωνία ομάδα ανθρώπων, που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους από την κυβέρνηση, όποτε κρίνεται αναγκαίο, θα επανέλθει στη μνήμη βουλευτών της -έστω και παραγκωνισμένων- για να εργαλειοποιηθεί και να γίνει “δόλωμα στο δίχτυ” της ακροδεξιάς.

Οι Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος, “αχτύπητο δίδυμο” σε τέτοιους είδους παρεμβάσεις πλέον, στοχοποιούν τους Ρομά, ταυτίζοντάς τους με την παραβατικότητα και χρεώνοντάς τους την εγκληματικότητα στη χώρα, την οποία η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει μέχρι τώρα.

Για να φτάσουν στο επικίνδυνο συμπέρασμά τους, μάλιστα, επικαλέστηκαν έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, την οποία ερμήνευσαν με δικό τους τρόπο, ίδιο με εκείνον που αναπαράχθηκε από διάφορα media, όπως κατήγγειλε η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή, η οποία έκανε λόγο για fake news.

Αναλυτικά η ερώτησή τους στη Βουλή:

Πολιτικές κατά της εγκληματικότητας που προέρχεται από τους Ρομά

ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη – Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη – Υπουργό Εργασίας κα. Νίκη Κεραμέως

“Σύμφωνα με τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας, η παραβατικότητα που προέρχεται από τους Ρομά, αποτελεί μείζον πρόβλημα, καθώς σε ποσοστό 84% (έκθεση της ΕΛΑΣ) τα μέλη της κοινωνικής αυτής ομάδας, ευθύνονται για τις διαρρήξεις και τις κλοπές Ελλήνων στη χώρα. Δεν είναι τυχαίο πλήθος δημοσιευμάτων και τηλεοπτικών ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών που αναδεικνύουν το σημαντικό αυτό θέμα, όπως φυσικά και η επίδραση επιθέσεων, κλοπών και γενικότερης αναταραχής που επικρατεί σε πλήθος Δήμων της χώρας μας.

    

 

Απόψεις

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλείου  Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος για τα μέτρα της λειψυδρίας, είναι μια απλή επιβεβαίωση μιας πορείας εμπορικής...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness