Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εξάρσεις

Εξορμήσεις υπουργών στην Περιφέρεια

@ Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, ωστόσο η κυβέρνηση πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν μια μεγάλη φθορά το διάστημα που μεσολάβησε από τις ευρωεκλογές γι αυτό και με εντολή πρωθυπουργού οι υπουργοί προγραμματίζουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Έτσι μεταφράζεται και η φράση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο για «καμία μέρα χαμένη». Υπουργοί, βουλευτές αλλά και κομματικά στελέχη, αναμένεται να «οργώσουν» τη χώρα, προκειμένου να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα και να ξαναζεστάνουν τη σχέση τους με την κοινωνία. (To θερμόμετρο από το 41% των εθνικών εκλογών έπεσε στο 28% των ευρωεκλογών). Στα πλαίσια αυτής της επικοινωνιακής στρατηγικής βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Φθιώτιδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας εγκαινιάζοντας δύο έργα για την αλιεία και προχθές Δευτέρα βρέθηκε στη Λαμία ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για να δει από κοντά τα έργα που γίνονται στο Νοσοκομείο Λαμίας αλλά και να συνομιλήσει με διοίκηση, γιατρούς και νοσηλευτές για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στη δημόσια υγεία. Ένας από τους λόγους αυτών των επισκέψεων όπως έχει λεχθεί από κυβερνητικά στελέχη είναι να αναλυθούν και τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το πρόβλημα που δικαιολογεί την μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών, ότι δηλαδή χρειάζεται να εξηγηθούν και να αναλυθούν σωστά τα μέτρα. Εκείνο που βλέπουμε εμείς είναι ότι ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί θεωρεί τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σκέτη κοροϊδία.

 

 

Εμπιστοσύνη στις Διοικήσεις

@ Η προχθεσινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στη Λαμία δεν διέφερε σε τίποτα από μια κανονική προεκλογική εκστρατεία. Με τη μόνη διαφορά ότι ο υπουργός δεν μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση σε κάποια αίθουσα. Κατά τ' άλλα συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καμένων Βούρλων Ηλία Κυρμανίδη στη Λουτρόπολη σε μια στάση για καφέ, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου στο Δημαρχείο, στη συνέχεια με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, αντάλλαξε φιλοφρονήσεις με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα και τον βουλευτή Γιώργο Κοτρωνιά, είχε μια σύντομη κουβέντα με τα τοπικά κομματικά στελέχη, ενώ αναχωρώντας για την Αθήνα έκανε και μια στάση στο Κέντρο Υγείας στο Καινούριο και συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Σε όλη αυτή τη διαδρομή είχε δίπλα του τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Φώτη Σερέτη με τον οποίο όπως μάθαμε ο υπουργός διατηρεί άριστες σχέσεις αναγνωρίζοντας προφανώς το σημαντικό έργο που έχει κάνει για την ενίσχυση των υποδομών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της υγειονομικής περιφέρειας. Δεν είναι τυχαίο ότι στις πρόσφατες κρίσεις Διοικητών ο κ. Σερέτης συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και η θητεία του ανανεώθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας. Η παρουσία του υπουργού Υγείας στη Λαμία είχε και αυτό το νόημα, να δείξει δηλαδή την ικανοποίησή του για το έργο που προσφέρουν στον τομέα της υγείας οι διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείου Λαμίας και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες καθώς και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στην Περιφέρεια.

 

 

Γράμμα

προς κυβερνήσεις

Η Γερμανία έκλεισε τα σύνορα, ετοιμάζονται να το κάνουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη, ενώ πρώην υπουργοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον πρωθυπουργό “σκληρή μεταναστευτική πολιτική”. Με άλλα λόγια φιλελεύθεροι και σοσιαλιστές στην Ευρώπη και την Ελλάδα... αντιγράφουν τις ακροδεξιές ατζέντες πιστεύοντας ότι έτσι θα λύσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ο “Ταχυδρόμος”

 

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness