Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

UEFA και ΟΗΕ παρουσιάζουν (10/10) το 3ο UNITY EURO CUP για τους πρόσφυγες με τη συμμετοχή της Ελλάδας


 Στις 10 Οκτωβρίου στη Νιόν θα διεξαχθεί-με τη συμμετοχή και της Ελλάδας- το 3ο UNITY EURO CUP  η κοινή πρωτοβουλία της UEFA και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η οποία  στοχεύει να υποστηρίξει την πρόσβαση των προσφύγων στον αθλητισμό και να ενισχύσει την ένταξη και την κοινωνική συνοχή με τις τοπικές κοινότητες σε όλη την Ευρώπη.

 «Στα τέλη του 2023, πάνω από 117 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν βίαια ως αποτέλεσμα διώξεων, συγκρούσεων, βίας και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μεταξύ αυτών, 37,6 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες», αναφέρει η UEFA και συνεχίζει:
 «Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων τουρνουά του UNITY EURO CUP, η UEFA και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είναι περήφανοι που αξιοποιούν τη δύναμη του ποδοσφαίρου για να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των κοινοτήτων υποδοχής και των εκτοπισμένων για άλλη μια φορά. 
 Το φετινό UNITY EURO CUP θα επιστρέψει στη Νιόν της Ελβετίας στις 10 Οκτωβρίου. Μετά το πρώτο τουρνουά το 2022, η UEFA, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, φιλοξένησε το δεύτερο πέρυσι, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Συνολικά, 16 ομάδες προσφύγων και μελών της κοινότητας υποδοχής συγκεντρώθηκαν για να επιδείξουν τη μοναδική δύναμη του αθλητισμού στο να φέρει κοντά διαφορετικές κοινότητες.»

 Φέτος, 16 ομάδες θα αγωνιστούν σε συνολικά 33 αγώνες για το  UNITY EURO CUP 2024. 
Αυτές οι ομάδες εκπροσωπούν τις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αρμενίας, του Βελγίου, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Μάλτας, της Ολλανδίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας, ενώ  επιπλέον, μια ομάδα Ουκρανών προσφύγων από όλη την Ευρώπη θα εκπροσωπήσει την πατρίδα τους την Ουκρανία.

 Το τουρνουά επτά ατόμων, στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν 200 νέοι από προσφυγικές και τοπικές κοινότητες υποδοχής, θα ξεκινήσει στις 10:30 (ώρα Ελλάδας) στις 10 Οκτωβρίου στο Colovray Sport Centre στη Νιόν της Ελβετίας και ο τελικός θα διεξαχθεί στις 17:00.
 Κάθε ομάδα θα αποτελείται από οκτώ παίκτες πρόσφυγες και τέσσερις παίκτες από τις κοινότητες υποδοχής των προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών γυναικών.

 Συζήτηση με θέμα «Ένταξη των προσφύγων μέσω του αθλητισμού»

 Μετά τον τελικό, η UEFA και η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες θα φιλοξενήσουν μια συζήτηση με θέμα «Η ένταξη των προσφύγων μέσω του αθλητισμού». 
 Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι η αντιπρόεδρος της UEFA Λαόυρα Μακ Άλιστερ, ο Φιλίπο Γκράντι από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, και η Γερμανίδα πρέσβης Τσέλια Σάσιτς.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Γράφει η Ευμορφία Ρουποτιά   Όταν απευθύνεις ερώτηση περί της ύπαρξης του ρουσφετιού εν έτει 2024, η απάντηση είναι ότι το ζητάει ο λαός... Ωστόσο, ο κάθε...
randomness