Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα αποφάσεων απέναντι στo “tea party” του Κασσελάκη

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ προετοιμάζονται καταστάσεις “αγανακτισμένων μελών” στο όνομα του έκπτωτου προέδρου.

Απέναντι στην ευθύνη του τι θα πράξει απέναντι σε μία κατάσταση δίχως προηγούμενο στη μεταπολίτευση, που εμφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί, συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντικείμενο: Η εισήγηση στην Κ.Ε. του Σαββάτου που συνεδριάζει για να απαντήσει στο εξώδικο που έχει καταθέσει εναντίον της ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ τις τελευταίες ώρες ο έκπτωτος πρόεδρος φαίνεται να έχει θέσει σε λειτουργία το… «tea party»* που έχει δημιουργήσει εντός των γραμμών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ανάδειξης νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εκτάκτου συνεδρίου στις 8 Νοεμβρίου και στη συνέχεια την εκλογική διαδικασία δύο γύρων στις 24 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου.

Ένταση στο όνομα της… ομαλότητας

Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να ακολουθεί την τακτική της δημιουργίας συνθηκών ακραίας έντασης από τον μηχανισμό που τον υποστηρίζει, ενώ ο ίδιος… μιλά για «ομαλότητα»! Η χθεσινή αλληλουχία των γεγονότων άλλωστε καταδεικνύει την εξέλιξη ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Η αρχή έγινε το μεσημέρι, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε την Κουμουνδούρου για να συναντηθεί με τον Παύλο Πολάκη. Στις δηλώσεις που έκανε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να αποσύρει το εξώδικο που έχει αποστείλει και με το οποίο απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη, εφόσον δεν υπάρξει έρευνα για διαρροή -όπως υποστηρίζει- στοιχείων του Πόθεν Έσχες του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

    

 

randomness