Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ακραία fake news Τραμπ: Στην εισβολή στο Καπιτώλιο υπήρχε “αγάπη και ειρήνη”

Σε συνέντευξή του στο Σικάγο, ο Τραμπ αρνήθηκε να πει εάν τα πράγματα θα είναι ειρηνικά εάν ηττηθεί την ημέρα των εκλογών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να απαντήσει την Τρίτη στο ερώτημα “εάν θα αποδεχθεί ειρηνικά” το αποτέλεσμα των εκλογικών αποτελεσμάτων, σε περίπτωση που η Κάμαλα Χάρις τον νικήσει σε τρεις εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Economic Club του Σικάγο, ο αρχισυντάκτης του Bloomberg John Micklethwait ρώτησε τον Τραμπ εάν θα δεσμευόταν “να σεβαστεί και να ενθαρρύνει μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας”, ειδικά μετά τα όσα έγιναν στις 6 Ιανουαρίου του 2021, μια ημέρα που ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε ως “ακραία και βίαιη”.

Ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αυτή. Αντιθέτως αρκέστηκε στο να κατηγορήσει τον ίδιο τον Micklethwait “ως έναν άνθρωπο που ποτέ δεν ήταν μεγάλος θαυμαστής του Τραμπ για πολλά χρόνια”. Ισχυρίστηκε επίσης ψευδώς πως επέτρεψε την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας το 2020, όταν ο Τζο Μπάιντεν τον νίκησε στις τότε προεδρικές εκλογές.

“Πρόεδρε Τραμπ είχατε μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας σε σύγκριση με τη Βενεζουέλα, αλλά ήταν μακράν η χειρότερη μεταβίβαση εξουσίας εδώ και πολλά χρόνια”, επέμεινε ο Micklethwait.

Μέρος του κοινού αποδοκίμασε σε εκείνο το σημείο με τον Ντόναλντ Τραμπ να τους ευχαριστεί για τη στάση τους. Στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος αποδέχθηκε πως “αρκετοί ήταν πάρα πολύ θυμωμένοι και έφτασαν στην Ουάσιγκτον για να διαμαρτυρηθούν για τα αποτελέσματα τον Ιανουάριο”, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, “είχαν άρτια συμπεριφορά”.

“Πήγαν κάποιοι στο Καπιτώλιο με αγάπη και ειρηνικές προθέσεις”, πρόσθεσε ο Τραμπ. “Εκεί έγιναν πολλά παράξενα πράγματα, πολλά παράξενα, κόσμος εγκλωβίστηκε μέσα στο Καπιτώλιο από την αστυνομία”. Ίσως για πρώτη φορά ο Τραμπ να υποβάθμισε και το μέγεθος του πλήθους που βρέθηκε εκεί.

Πρόσθεσε ότι έφυγε από τον Λευκό Οίκο αμέσως μετά την ήττα του, και πως ελάχιστοι εκ των διαδηλωτών ήταν εκείνοι που πραγματοποίησαν εισβολή στο Καπιτώλιο και πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ειρηνικοί. “Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν είχε όπλο, κανείς δεν σκοτώθηκε, εκτός από την Ashli ​​Babbitt“, πρόσθεσε. Ο θάνατός της από πυρά αστυνομικού, είχε τότε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ουάσινγκτον έκρινε ότι ο αστυνομικός είχε “νόμιμο δικαίωμα να ανοίξει πυρ”.

Παρόλα αυτά, από τους 57 συλληφθέντες, πολλοί συνελήφθησαν επειδή οπλοφορούσαν, χωρίς να διαθέτουν άδεια ή επειδή τα όπλα τους είναι απαγορευμένα. Περίπου 150 υπάλληλοι της αστυνομίας του Καπιτωλίου τραυματίστηκαν, καθώς και δεκάδες υπάλληλοι.

Ενώ κανένας άλλος δεν πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στο Καπιτώλιο, τουλάχιστον τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένας άνδρας της ασφάλειας του Καπιτωλίου. Αναφέρεται ότι τουλάχιστον ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο Καπιτώλιο και ένας άλλος κοντά στην έδρα του Δημοκρατικού Κόμματος. Μετά από πολλές ώρες συγκρούσεων, ο Τραμπ είχε προτρέψει τους διαδηλωτές τους “να γυρίσουν σπίτι ειρηνικά”, επαναλαμβάνοντας όμως τις αιτιάσεις του για “εκλογική νοθεία”.

Παρόλα αυτά, στην πρόσφατη συνέντευξή του, κατά τον Τραμπ όσα έγιναν “ήταν ειρηνικά, καθώς κανείς εκ των διαδηλωτών δεν έκανε χρήση όπλων”. “Νομίζω πως πρέπει να μας επιτραπεί να διαφωνήσουμε ως προς αυτό”, είπε στον Micklethwait που απέρριψε εκ νέου τους ισχυρισμούς του.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness