Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Μείωση στις πωλήσεις των iPhone κατέγραψε για πρώτη φορά η Apple

Κάμψη, και μάλιστα σημαντική, τόσο ως προς τις πωλήσεις όσο και ως προς τα έσοδα, παρουσιάζει η εικόνα των οικονομικών στοιχείων της Apple, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τριμήνου του 2016.

Ειδικότερα, για πρώτη φορά μετά από περίπου 13 χρόνια, η Apple παρουσιάζει αρνητικά στοιχεία, στις πωλήσεις των προϊόντων της, ενώ σημαντική μείωση σημείωσαν και οι μετοχές της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο γίγαντας της τεχνολογίας κατέγραψε μείωση της τάξης του 13% στα έσοδα του δεύτερου οικονομικού τριμήνου στα 50,56 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με 58 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν τα έσοδα της εταιρείας το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους -η πρώτη πτώση στις πωλήσεις για την Apple από το 2003.

Επιπλέον, καταγράφηκε μείωση στις πωλήσεις των iPhone -για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας- αφού κατά τη διάρκεια του τριμήνου πωλήθηκαν συνολικά 51,2 εκατομμύρια συσκευές, έναντι 61,2 εκατομμύρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τέλος, υποχώρηση της τάξης του 8% σημείωσαν οι μετοχές της Apple, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών οι μετοχές της εταιρείας έχουν καταγράψει μείωση κοντά στο 20%, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, δήλωσε ότι η εταιρεία απέδωσε καλά «μπροστά στις ισχυρές μακροοικονομικές αντιξοότητες».

(ΠΗΓΗ ΑΠΕ)

 

Απόψεις

Γράφει ο: Νίκος Κ. Τσίτσας Τον Μάρτιο του 2024 είχα αφήσει στο Γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού το βιβλίο που έχω γράψει για το Σαμποτάζ στο Κούρνοβο, μαζί...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness