Παραιτήθηκε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιµαν
Την παραίτησή του τόσο από την κεφαλή της κυβέρνησης συνασπισµού, όσο και από την ηγεσία των Σοσιαλδηµοκρατών (SPO), ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιµαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της ∆ευτέρας.
Ο Βέρνερ Φάιµαν τελούσε το τελευταίο διάστηµα υπό πίεση από τα συνδικάτα και τη νεολαία των Σοσιαλδηµοκρατών για τη σκληρή γραµµή µε την αµφιλεγόµενη νοµοθεσία για το άσυλο, ενώ βρέθηκε σε ακόµα πιο δεινή θέση µετά την καταβαράθρωση των Σοσιαλδηµοκρατών στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που έληξε µε νίκη-ορόσηµο ακροδεξιάς που προκάλεσε ρίγη πανευρωπαϊκά.
Ο ασκών χρέη καγκελαρίου της Αυστρίας, Ράινχολντ Μιτερλένερ, δεν απέκλεισε το ενδεχόµενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών µετά την παραίτηση του καγκελαρίου Βέρνερ Φάιµαν, είπε όµως ότι αναµένει πως θα υπάρξει συµφωνία στις συνοµιλίες µε τους Σοσιαλδηµοκράτες εταίρους του στον κυβερνητικό συνασπισµό.
Ο Μιτερλένερ, αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόµµατος, σκιαγράφησε τις αρχές οι οποίες επιθυµεί να είναι µέρος οποιασδήποτε συµφωνίας για συνεργασία µε το πρόσωπο που θα προτείνουν ως καγκελάριο οι Σοσιαλδηµοκράτες, περιλαµβανοµένης και της συνέχισης της τρέχουσας πολιτικής ως προς τη µετανάστευση.
"Υποθέτω ότι έχουµε ήδη βρει µια κοινή γραµµή και ότι θα εµµείνουµε σε αυτήν", είπε ο Μιτερλένερ σε συνέντευξη Τύπου έπει- τα από την εβδοµαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συµβουλίου.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

