Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ωχαδέρφισμός και δόξασει ο Θεός!!!... στην προκειμένη περίπτωση στο Δήμο Στυλίδας!!!

Του Γιάννη Πάστρα *

 

 Στο βωμό του  κέρδους  των τραπεζών φημολογείται και δρομολογείται το κλείσιμο καταστημάτων  των τραπεζών της Εθνικής  και της Πειραιώς στη Στυλίδα.  Είχε προηγηθεί το κλείσιμο της  Alpha Bank  που δεν αντέδρασε κανένας.

Με το κλείσιμο (το γράφουν με πονηρό τρόπο ότι μεταφέρονται οι εργασίες των καταστημάτων της Στυλίδας στα καταστήματα  στη Λαμία λες και δεν καταλαβαίνουμε ότι κλείνουν) δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες που δεν είναι προσαρμοσμένες  με την νέα τεχνολογία.

Φαντάζεστε ένα πολίτη από την Γλύφα π.χ να θέλει να μεταβεί στη Λαμία τι επιπτώσεις έχεις και στο χρόνο του αλλά και στα οικονομικά του;

Φαντάζεστε ένα υπερήλικα να θέλει να κάνει μια συναλλαγή και να θέλει να μεταβεί στη Λαμία;

Και φυσικά μια πόλη σαν τη Στυλίδα να στερείται εντελώς τραπεζικών καταστημάτων ,επιδρά και στους καταστηματάρχες της πόλης διότι ο επισκέπτης στη Στυλίδα από την διευρυμένο δήμο Στυλίδας θα αγόραζε κάποια αγαθά από τα καταστήματα της πόλης τονώνοντας έτσι την οικονομία της περιοχής.

  Δε θα πρέπει να αντιδράσουμε;  Δε θα πρέπει η δημοτική αρχή να λάβει πρωτοβουλία κατά των κλείσιμο των τραπεζών. Και ποιος είναι ο ρόλος της δημοτικής αρχής;  Δε θα πρέπει να είναι κοντά στα προβλήματα των πολιτών του Δήμου;  Και αναφέρομαι σε αυτό γιατί υπάρχει το προηγούμενο με το κλείσιμο της Alpha bank που η δημοτική αρχή  ήταν εντελώς απούσα

Η δημοτική αρχή δεν είναι μόνο να παρευρίσκεται  μόνο σε γεγονότα που έχουν προβολή αλλά και σε θέματα που θέλουν τη λύση με προσπάθειες, πάντα και γνώμονα το συμφέρον του πολίτη.

Βέβαια ευθύνη υπάρχει και στην αντιπολίτευση του Δήμου που θα έπρεπε να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση και όχι να επενδύει σε καταστάσεις  που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες του Δήμου για πολιτικά οφέλη.

Αγαπητοί πατριώτες του  Δήμου Στυλίδας εάν δεν αντιδράσουμε τώρα και κλείσουν τα καταστήματα των τραπεζών της Εθνικής και της Πειραιώς στη Στυλίδα θα έχει συνέπειες για όλους μας.

Κλείνουν και τέρμα για πάντα με τις όποιες συνέπειες.

Και τι θα απομείνει στη Στυλίδα;  Έφυγε η Εφορεία, έφυγε το ΙΚΑ, το  Ειρηνοδικείο, έφυγε η Alpha Bank και βλέπουμε.

Μας γυρίζουν πίσω πολύ πίσω χρονικά που για όλες τις υποθέσεις μας  έπρεπε να μεταβαίναμε στη Λαμία και μετά θέλουμε και αποκέντρωση.

Ας προβληματιστούμε και να αγωνιστούμε με οποιονδήποτε  τρόπο για να μείνουν τα καταστήματα των Τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς στη Στυλίδα

Ας ελπίζουμε η δημοτική αρχή να πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες για το καλό της πόλης και της περιοχής, διαφορετικά θα φέρει κύρια ευθύνη για την κατάντια αυτής της πόλης


Με εκτίμηση
Πάστρας Ιωάννης


* συνταξιούχου εκπαιδευτικού, πρώην διευθυντή του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Στυλίδας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Εχιναίων και αναπληρωτή Υπεύθυνου ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης.     

    

 

randomness