Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ερευνα και στη Φθιώτιδα για τη «γιάφκα» του Μαζιώτη

Σε εξέλιξη σε διάφορα σπίτια, είναι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης για τον εντοπισμό της γιάφκας με οπλισμό που θεωρείται βέβαιο ότι διατηρούσε ο Μαζιώτης και η ομάδα του, καθώς και κάποιο γκαράζ με το ασημί HYUNDAI και άλλα οχήματα. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, έρευνες γίνονται σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην Φθιώτιδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στην Φθιώτιδα, αλλά και σε πόλεις της Πελοποννήσου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα στην Φθιώτιδα  και συγκεκριμένα  στα Καμένα Βούρλα και Αγιο Κωνσταντίνο γίνεται σε σπίτι του 35χρονου φερόμενου ως συνεργάτη του Μαζιώτη, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο πατρικό σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Καλαμάτα.

Στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι, όπου έμενε το ζευγάρι με την τετράχρονη κόρη τους δεν εντοπίστηκαν όπλα ή άλλα ευρήματα. Παρά μόνο προσωπικά αντικείμενα και παιδικά παιχνίδια. Εν τω μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Μαζιώτης και η σύντροφος του Πόλα Ρούπα, μαζί με το τετράχρονο παιδί τους έμεναν εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο στην διπλανή πολυκατοικία από αυτήν που μένει ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αλλά κανείς από την φρουρά του ανώτατου αξιωματικού δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό.

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη και 35χρονου συνεργού  του. Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, εξέδωσαν οι δικαστικές Αρχές με βάση τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες σε βάρος του κρατούμενου στον Ευαγγελισμό.

Παράλληλα, εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου το οποίο βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη, από την Αστυνομία, θεωρείται συνεργός τού μέχρι την Τετάρτη φυγόποινου Ν. Μαζιώτη σε ληστείες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 35χρονο κατηγορούμενο στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά ο οποίος  απαλλάχτηκε δε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση στην οποία «πρωταγωνιστής» ήταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Το ένταλμα σε βάρος του Μαζιώτη εκδόθηκε για τυπικούς λόγους, αφού από τη στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 ετών -εκτιτέα τα 25- που του έχουν επιβληθεί για τη συμμετοχή του στην οργάνωση  «Επαναστατικός Αγώνας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη αλλά και των συνεργών του -γνωστών και αγνώστων στις δικαστικές αρχές -ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.