Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Να περιέλθει στις Περιφέρειες το 70% των πόρων της νέας χρηματοδοτικής περιόδου μετα το 2020

Με στελέχη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) από τον Καναδά, την Αργεντινή, την Κίνα και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας , Κώστας Αγοραστός. 

Ο κ. Αγοραστός ζήτησε να περιέλθει στις Περιφέρειες το 70% των πόρων της νέας χρηματοδοτικής περιόδου από το 2020 και μετά, έναντι του 30% της περιόδου 2014-20. «Για την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων χρειάζονται ευέλικτοι θεσμοί και ταχύτητα. Οι Περιφέρειες έχουν αποδείξει κατ' επανάληψη την αποτελεσματικότητά τους, η οποία είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί εφ' όσον έχουν μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας» τόνισε. Επίσης ανέλυσε την πρόταση της ΕΝΠΕ για τη μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση. Ο ΟΟΣΑ έχει αναλάβει από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την υπηρεσία διαρθρωτικών αλλαγών της ΕΕ να εκπονήσει μελέτη με τίτλο: «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020».

Η εν λόγω μελέτη θα αποτελέσει μεταξύ άλλων και σημαντική εισροή για τη διαμόρφωση των διαρθρωτικών, αναπτυξιακών και περιφερειακών πολιτικών της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης πραγματοποιούνται σχετικές συναντήσεις με θεσμικούς φορείς κ.ά..

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων