Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

1.132 θέσεις για πρώην εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Από χθες ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής φορέων για τους ωφελούμενους του ειδικού προγράμματος απασχόλησης της ΛΑΡΚΟ, όπως ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ.

Οι πρώην εργαζόμενοι, αφού επισκεφτούν τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ, θα επιλέξουν ανάμεσα σε 1.132 θέσεις που προσφέρονται από 26 φορείς. Στη συνέχεια, θα υποδειχθούν στους φορείς μέσω συστατικών σημειωμάτων και θα πρέπει να παρουσιαστούν στον φορέα υποδοχής εντός 5 εργάσιμων ημερών. Ο φορέας θα πρέπει να προχωρήσει στην πρόσληψη εντός 20 ημερών.

Οι διαθέσιμες θέσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και διατίθενται σε όλη την ελληνική επικράτεια. Μεταξύ των φορέων περιλαμβάνονται Περιφέρειες, Δήμοι, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πανεπιστήμια και άλλοι Δημόσιοι Οργανισμοί.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 60 εκατ. ευρώ, με στόχο τη δημιουργία 856 νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με την ΚΥΑ 31178/08-05-2024 (ΦΕΚ Β’ 2686).

Η επιδοτούμενη απασχόληση διαρκεί έως 24 μήνες για ωφελούμενους έως 54 ετών και έως 7 χρόνια για ωφελούμενους 55 ετών και άνω, με μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές 1.210 ευρώ.

Οι ωφελούμενοι 55 ετών και άνω μπορούν να απασχοληθούν σε δήμους και περιφέρειες.

Οι ωφελούμενοι έως 54 ετών έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε φορείς όπως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, και Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε διάφορες περιοχές.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Σαββάτου 3 - Κυριακής 4 Αυγούστου.

 

 

    

 

randomness