Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Άμφισσα: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην επέτειο απελευθέρωσης του κάστρου των Σαλώνων

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.Επιπλέον, και πλην των τοπικών αρχών, το παρών δίνουν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.
200 χρόνια από την Εθνεγερσία, στην εορτάζουσα Άμφισσα, τίμησε  με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
 στην πρώτη της επίσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου και ανακηρύχτηκε επίτιμη δημότης Δήμου Δελφών.

«200 χρόνια μετά την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο ηρωικός αγώνας των προγόνων μας για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την εθνική μας ανεξαρτησία, μας δίνει έμπνευση και δύναμη», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την Άμφισσα, όπου παρέστη στον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων.

 

Η Πρόεδρος τόνισε, επίσης, ότι διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς η πανδημία, που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον πλανήτη δεν αφήνει ανέπαφες και τις τοπικές κοινωνίες. Πλήττει την οικονομία τους, δυναμιτίζει τη συνοχή τους, εξαντλεί τις αντοχές τους. Παρ' όλ' αυτά, εξέφρασε τη βεβαιότητά της, ότι σύντομα οι Δελφοί θα σφύζουν από επισκέπτες και ζωή, και θα' ναι, όπως πάντα, ένας τόπος πολιτισμού, εσωτερικής ενατένισης και αστείρευτης έμπνευσης.

Αρχικά, η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Φωκίδος, Θεόκτιστου και στη συνέχεια μετέβη στην πλατεία Κεχαγιά, όπου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του οπλαρχηγού Πανουργιά.
Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός .''Βρεθήκαμε εδώ για να αποτίσουμε υψηλό φόρο τιμής στους ηρωικούς μπροστάρηδες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.
Και είμαστε εδώ, για να μνημονεύσουμε τον Πανουργιά, τον Γκούρα, τον Παπαντριά από την Κουκουβίστα, τον Μανίκα και όσους κατάφεραν -μετά από πολιορκία 13 ημερών- να απελευθερώσουν το Κάστρο των Σαλώνων στις 10 Απριλίου 1821.
Είμαστε εδώ, για να τους πούμε ότι αυτός ο μπαρουτοκαπνισμένος τόπος, έχει πια ανθίσει. Έχει αγκαλιάσει και έχει θρέψει γενιές και γενιές περήφανων Ελλήνων.
Είμαστε εδώ, για να πούμε και στη νέα γενιά, ότι αυτός ο τόπος θα μοσχοβολάει για πάντα λευτεριά''!
Με πληροφορίες απο fokidanews ,CNN


Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness