Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

• Ανέφικτος ο έλεγχος των καταναλωτών από τους εργαζόμενους, υποστηρίζουν

 

• Γιάννης Βλαχογιάννης: " Όχι μόνο είναι δύσκολο να εφαρμοστούν αλλά δημιουργούν και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού"

«Ανέφικτη» χαρακτηρίζουν την «απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους στα καταστήματα οι καταναλωτές» οι έμποροι και καταστηματάρχες της εστίασης στη Λαμία. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Βλαχογιάννης, δηλώνει ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση όχι μόνο είναι δύσκολο να εφαρμοστούν αλλά δημιουργούν και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση των εμπόρων.

•Κώστας Καραγεώργος: “Θα διώξουμε τον κορωνοϊό από τις επιχειρήσεις και θα το μεταφέρουμε στα σπίτια”

Για νέες απώλειες στα έσοδα των επιχειρήσεων εστίασης από την επιβολή των νέων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού κάνει λόγο ο πρόεδρος των Επισιτιστικών Επαγγελμάτων κ. Καραγεώργος. Ωστόσο αναφέρει «η υποχρέωση επίδειξης rapid test για την είσοδο στο κατάστημα συνιστά ανασταλτικό παράγοντα, που οπωσδήποτε θα μειώσει την αγοραστική κίνηση».
«Ο κλάδος είναι ακόμη περισσότερο ανάστατος» τονίζει ο πρόεδρος των επισιτιστικών επαγγελμάτων Κώστας Καραγεώργος σχολιάζοντας τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας των ανεμβολίαστων.

• Δημήτρης Ρίζος: “Επιβάλλουν ένα ιδιότυπο λοκντάουν μόνο για τις επιχειρήσεις”

Ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και ιδιοκτήτης επιχείρησης - καφέ Δημήτρης Ρίζος, δηλώνει στον “Λ.Τ.” ότι τα νέα μέτρα είναι ενα μίνι λοκντάουν που στοχεύει μόνο στη μικρομεσαία επιχείρηση.
Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού. «Στην ουσία γυρνάμε εκεί που ήμασταν και αυτό το έχουμε ξαναζήσει. Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ανάστατος γιατί είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το λιανεμπόριο λειτουργούσε πολύ καλά, τα μέτρα τηρούνται, δεν είχαμε κρούσματα και ξαφνικά ενώ τα τηρούμε όλα θα πρέπει να κάνουμε και κάτι ακόμα. Και δεν ξέρω σε τελική ανάλυση αν αυτό θα έχει και θετική επίδραση στην πανδημία».

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας στο φύλλο της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου.

 

 

    

randomness