Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Διοικητής του ΚΕΥΠ Λαμίας

Την Τελετή παράδοσης Παραλαβής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου ευλόγησε την Τετάρτη της Διακαινησίμου 15 Απριλίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών παρουσία του Υποστράτηγου Αναστασίου Δημουλά, εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, εκπροσώπων στρατιωτικών και πολιτικών αρχών και άλλων θεσμικών φορέων του τόπου.
Ο νέος Διοικητής του ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης ΥΠ Χρήστος Αθάνατος ανέλαβε από χθες και επίσημα τα νέα του καθήκοντα ως Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Λαμίας, ενώ ο μέχρι τώρα Διοικητής του ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης Ε.Μ. Δήμος Μπαρτσώκας αναλαμβάνει πλέον την Διοίκηση της 63ης Μονάδος Επιστρατεύσεως και παραμένει Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λαμίας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχήθηκε στον νέο Διοικητή την από Θεού δύναμη στα νέα του ευθυνοφόρα καθήκοντα και εξήρε την μέχρι τώρα άψογη και καλλίκαρπη συνεργασία μεταξύ του ΚΕΥΠ και της τοπικής Εκκλησίας, ευχαριστώντας τον απερχόμενο Διοικητή ευχόμενος και στον ίδιο καλή δύναμη στη νέα του θέση.

100 γυναίκες  εθελοντικής 
στράτευσης στη Λαμία 
Ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας και πρώην Υπουργός Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο ΚΕΥΠ για την τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης, σημείωσε ότι η κατάταξη και η εκπαίδευση των πάνω από 100 γυναικών στο πλαίσιο της εθελοντικής στράτευσης, η οποία θεσμοθετήθηκε στο νομοσχέδιο για το χάρτη μετάβασης των ενόπλων δυνάμεων στη νέα εποχή, θα γίνει στη Λαμία.

«Στις 8 Ιανουαρίου του 2026 εισηγήθηκα για λογαριασμό της κυβέρνησης το νομοσχέδιο για το χάρτη μετάβασης των ενόπλων δυνάμεων στη νέα εποχή, αναβαθμίζοντας το ΚΕΥΠ και ενισχύοντας την επισκεψιμότητα στην πόλη αλλά και την τοπική οικονομία.Σε εκείνο το νομοσχέδιο θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά η εθελοντική στράτευση των γυναικών'' σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το Κέντρο Εκπαίδευσης της Λαμίας στον οργανισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά ενισχύει την επισκεψιμότητα στην πόλη αλλά και την τοπική οικονομία.

 

Απόψεις

 Γράφει ο Χρήστος ΤσουράκηςΜε μυαλό χωρίς ελπίδαΚαι καρδιά χωρίς ντροπήΚυνηγάς με μια πυξίδαΣτα σκουπίδια προκοπή.Μην ντραπείς γι’ αυτό που είσαι σ’ έχει...
randomness