Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το «ασημένιο βέλος» δεν θα σταματά στο ΣΣ Λειανοκλαδίου ;

Μια δυσάρεστη εκπληξη για την πόλη της Λαμίας και τους κατοίκους της επιφυλάσσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ . Εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις  παρέχει επιπλέον καθημερινά δρομολόγια με το “ασημένιο βέλος”, το πρώτο ETR τρένο στην Ελλάδα, στην διαδρομή Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο, σε λιγότερο από 4 ώρες , χωρίς να προβλέπεται στάση στο Σ.Σ. Λειανοκλαδίου  .

Αναλυτικότερα, το ''ασημένιο βέλος '' θα κάνει σήμερα Κυριακή το πρώτο πρωινό δρομολόγιο , με την αμαξοστοιχία να  αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 07:22 με μια μόνο ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 09:58 (δηλαδή 2 ώρες και 36 λεπτά), και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 11:20 δηλαδή 1 ώρα και 22 λεπτά). Το επόμενο δρομολόγιο του ETR αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 17:22 το απόγευμα, με μια ενδιάμεση στάση και πάλι στη Λάρισα στις 20:00, και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 21:21.

Αντίστοιχα, το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR αναχωρεί από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 07:08, με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 08:25 και άφιξη στον Σταθμό της Αθήνας στις 11:03. Το επόμενο δρομολόγιο του ETR αναχωρεί από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 17:08 το απόγευμα, με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 18:26, και άφιξη στον Σταθμό της Αθήνας στις 21:04. Ο ΣΣ Λειανοκλαδίου αν και κατασκευάστηκε με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για να εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό , δεν περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .Η επίσημη δικαιολογία που προβάλλεται απο τους αρμόδιους είναι οτι μια στάση της αμαξοστοιχίας ETR στο σταθμό του Λειανοκλαδίου θα ''εκτροχίαζε'' τους χρόνους των δρομολογίων !!