Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Αστυνομικοί στη Λαμία θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

 

 


Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών την Δευτέρα 25
η Νοεμβρίου, διοργανώνεται κοινή δράση, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και  Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων (ΚΕΘΙ).

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας θα διανείμει σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό σε κεντρικά σημεία το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 κατά τις ώρες 11.00 – 13.00.

Στην περιοχή της Λαμίας, το υλικό θα διανεμηθεί σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου με Ροζάκη Αγγελή.

Σκοπός της κοινής δράσης είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου ολοκληρωμένης ενημέρωσης των πολιτών, που αποσκοπεί στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Οι πολίτες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το ρόλο των νέων Υπηρεσιών Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στην Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε η λειτουργία των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας για την αρτιότερη και εξειδικευμένη διαχείριση του φαινομένου.

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων