Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΔΕΕΠ Φθιώτιδας : Στον ΣΥΡΙΖΑ την προπαγάνδα την έχουν κάνει επιστήμη.

Πολιτική σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί και σε τοπικό επίπεδο η στελέχωση του Νοσοκομείου Λαμίας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε μια περίοδο μεγάλης πίεσης για τα δημόσια νοσοκομεία ενω βρισκόμαστε  στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας . Για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας κάνει λόγο για παιχνίδια εντυπώσεων απο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , υποστηρίζοντας πως ''η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  στηρίζει τις δομές υγείας καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που εργάζεται με αυταπάρνηση, ενω  σε αυτή την κρίσιμη μάχη σημαντικές είναι και οι βοήθειες που δίνονται από τον ιδιωτικό τομέα''.Μάλιστα στην ιδια ανακοίνωση η Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας παραθέτει και στοιχεία με τις προσλήψεις προσωπικού που εγιναν στο Νοσοκομείο Λαμίας , αναφέροντας οτι ''απο το 2020 μέχρι και σήμερα προσλήφθηκαν 18 μόνιμοι ιατροί καθώς και συνολικά 9 επικουρικοί (με ανανέωση ή νέα πρόσληψη)

 

Οι άγονες θέσεις θα επαναπροκηρυχθούν μόλις τελειώσουν οι κρίσεις της τελευταίας προκήρυξης''.Οσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό   όλων των βαθμίδων εχουν προσληφθεί 2 άτομα σε μόνιμες θέσεις και 84 σε θέσεις επικουρικού , ενω εχουν προσληφθεί 20 επιπλέον ατομα  στον τομέα της καθαριότητας (απο 46 σε 66) και δύο επιπλέον ατομα στη φύλαξη (απο 17 σε 19)

 

 

 

Τα στελέχη της ΝΟΔΕ διευκρινίζουν ωστόσο στην ανακοινωσή τους οτι  όσον αφορά το προσωπικό,μεγάλο μέρος των θέσεων καλύφθηκαν με αποφάσεις του προηγουμένου Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου όπου υπηρετούσαν μέλη διορισμένα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Και η Νομαρχιακή της Νέας Δημοκραρίας καταλήγει στην ανακοίνωση  : ''Ολόκληρη η Ευρώπη δέχεται την πίεση ενός σφοδρότατου τετάρτου κύματος. Όλες οι κυβερνήσεις επιλέγουν πολύ σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της  μετάδοσης. Στη χώρα μας, η  Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αξιολογεί κάθε εβδομάδα τα δεδομένα και λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις. Εξαιρετικής σημασίας για την εξέλιξη της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός ενώ σύμμαχός μας από εδώ και πέρα θα είναι ο καιρός. Για την αντιμετώπιση της υγειονομικής πίεσης που προκαλεί η πανδημία, η Κυβέρνηση ενισχύει συνεχώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες του ιδιωτικού  Τομέα Υγείας, όπως και τα στρατιωτικά Νοσοκομεία. Παράλληλα γίνεται μεγάλη προσπάθεια άμεσου εντοπισμού νέων κρουσμάτων με μεγάλη ενίσχυση του δωρεάν test, αλλά και προσπάθεια να αναβαθμιστεί το επίπεδο της συμμόρφωσης των πολιτών''.

 

    

randomness