Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Διαμαρτυρία αγροτών την Πέμπτη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, καλεί τους αγρότες του νομού Φθιώτιδας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., έξω από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Όπως αναφέρουν στην ανακοινωσή τους τα συσσωρευμένα προβλήματα που δεν επιλύθηκαν από καμία κυβέρνηση, όπως ο αναχρονιστικός κανονισμός και η μηδαμινή κρατική χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ, η διαχρονικά ανύπαρκτη μέριμνα για την προστασία της παραγωγής, η παντελής έλλειψη χρηματοδότησης για έργα υποδομών όπως αντιπλημμυρικά, αρδευτικά, αποστραγγιστικά, σε συνδυασμό με το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους σε βασικά προϊόντα και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ διαμορφώνουν όρους ώστε η αγροτική παραγωγή και η ύπαιθρος να εγκαταλειφθούν μαζικά.
Με την κινητοποίησή τους αυτή θέλουν να αναδείξουν και τις δυσμενείς εξελίξεις για τους αγροτοκτηνοτρόφους του Νομού.
Όπως επισημαίνουν “οι καταστροφικές πλημμύρες στον Δήμο Δομοκού και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλιώτιδας, άφησαν πίσω τους μεγάλες ζημιές όχι μόνο στην αγροτική παραγωγή, αλλά και σε υποδομές σε σπίτια, αποθήκες , γεωτρήσεις, αρδευτικά δίκτυα, αγροτικούς δρόμους, όπως επίσης ζημιές έχουν υποστεί και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων λόγων των φερτών υλικών.
Η ακαρπία στην ελαιοκαλλιέργεια, που αφορά το σύνολο των ελαιοπαραγωγικών περιοχών του Νομού, μειώνει κατακόρυφα το εισόδημα χιλιάδων ελαιοπαραγωγών, και από την άλλη οι τυποποιητές βιομήχανοι βρίσκουν ευκαιρία για αισχροκέρδεια αυξάνοντας κατακόρυφα τις τιμές λιανικής σε ελιά και λάδι”.

 

randomness