Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επετειακή Εκδήλωση για τη Μάχη της Σέλιανης στη Κοινότητα Μαρμάρων του Δήμου Μακρακώμης

«Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΑΝΗΣ Μάιος του 1822»
Το Σάββατο 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη Επετειακή Εκδήλωση στη Κοινότητα Μαρμάρων με θέμα: «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΑΝΗΣ» η οποία ήταν εγκεκριμένη από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».
Η Εκδήλωση ξεκίνησε στο μνημείο των «Σελιανιτών αγωνιστών του 1821» με επιμνημόσυνη Δέηση από Εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας και κατάθεση στεφάνων.
Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Ταξίαρχο (ε.α) κ. Πλατιά Αντώνιο για το ιστορικό της Μάχης της Σέλιανης και την σημασία αυτής στον απελευθερωτικό αγώνα.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικών Τεκμηρίων «Η Σέλιανη μέσα στο χρόνο» (δημιουργίας- επιμέλειας των κου Δημήτρη Δοντά και της κας Βασιλικής Σφήκα) και στην Έκθεση Ζωγραφικής.
Η εκδήλωση έκλεισε στην Κεντρική Πλατεία με παραδοσιακούς χορούς από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Σπερχειάδας, με τραγούδια της Ρούμελης, της Ηπείρου και του Μοριά , με τη συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας.
Την επετειακή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας , ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας  Θανάσης Καρακάντζας , ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος  Τσελεπής , ο Αναπληρωτής Δημάρχου Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κοντογεώργος , ο Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικοπολίδης , ο Ανθυποπυραγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης κ. Μαχαιράς και πολλοί Αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι Φορέων και συλλόγων.
 
 

 

Φωτογραφίες

    

randomness