Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επίσκεψη Θέμη Χειμάρα στα Στύρφακα για τα έργα αποκατάστασης από τον ΙΑΝΟ

Eπίσκεψη στην περιοχή της Στύρφακας πραγματοποίησε o Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φθιώτιδας, Θέμης Χειμάρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον ΙΑΝΟ, από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Στυρφάκων Χρήστο Αργύρη.

Ο Θέμης Χειμάρας σε δήλωσή του ανέφερε:

"Σε συνέχεια της επίσκεψής μου στο εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ στο ΣΣ Λιανοκλαδίου και στη Στύρφακα τον περασμένο Ιούλιο, βρέθηκα ξανά εκεί, για τον προγραμματισμό των εργασιών για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών του ΙΑΝΟΥ και την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής.

Έργα απαιτητικά, πλην όμως απαραίτητα τόσο για την ασφάλεια των κατοίκων, όσο και για την προστασία της περιουσίας αγροτών και κτηνοτρόφων.

Από την πρώτη μου συνάντηση το Σεπτέμβριο 2020, λίγες μόλις μέρες μετά την καταστροφή, με τον Πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστο Βίνη για το θέμα αυτό, έως σήμερα, έχουν γίνει σημαντικά βήματα, τα οποία όμως πρέπει οπωσδήποτε να επιταχυνθούν για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες εφιαλτικές στιγμές.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα για τον αγώνα τους όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να επισπευστούν οι μελέτες και οι απαιτούμενες διαδικασίες και να μη χαθεί ούτε ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις για το σκοπό αυτό".

 

 

Φωτογραφίες