Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επίσκεψη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Λιβαδειά -Ti δήλωσαν Γιάννα -Δασκαλάκη Αγγελοπούλου , Στ.Πέτσας και Φάνης Σπανός

Με το τρίπτυχο «το "εγώ" υποχωρεί και το "εμείς" επανέρχεται - οι νέες προκλήσεις απαιτούν συνεργασίες και συνέργειες - οι μεγάλες προκλήσεις θέλουν τη συμμετοχή όλων», ως το βασικό μήνυμα της επετειακής χρονιάς, ξεκίνησε την επίσκεψή της στη Βοιωτία η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Συνομιλώντας με τα στελέχη της περιφέρειας και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, που συμμετείχε στην επίσκεψη, η κ. Αγγελοπούλου τόνισε ότι «σκοπός μας είναι αυτή η επετειακή χρονιά να μας κάνει να φερθούμε διαφορετικά, να γίνουν έργα που θα θυμίζουν αυτή την επέτειο της γνώσης και της μνήμης». «Ανοίγουμε μια πόρτα και βλέπουμε μπροστά» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ανταλλάσσοντας απόψεις για τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην Επιτροπή, η οποία απευθύνθηκε στην κοινωνία, ο κ. Πέτσας επισήμανε πως «οι καλές ιδέες έρχονται από τα κάτω προς τα πάνω και τις αγκαλιάζουμε εφόσον έχουν και τη σφραγίδα της Επιτροπής, γιατί αναδεικνύουν το πέρασμα από το χθες στο σήμερα, μια άσκηση συλλογικής αυτογνωσίας για το πού θέλουμε να πάμε, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των προγόνων μας».

«Μιλάμε με έργα που μετουσιώνονται σε καλύτερη ποιότητα για τους ανθρώπους που ζουν στην περιφέρεια» απάντησε η κ. Αγγελοπούλου και πρόσθεσε: «Έχουμε πατριωτισμό, διαθέτουμε καινοτομία, είμαστε πρακτικοί και συνεχίζουμε στον επόμενο αιώνα».

«Είναι ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά, ενωμένοι και δυνατοί να προσφέρουμε όλα αυτά που αξίζει ο τόπος μας» σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, την πρόεδρο της Επιτροπής υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά. Στη συνέχεια, η κ. Αγγελοπούλου και ο κ. Πέτσας επισκέφθηκαν το δημαρχείο Λιβαδειάς όπου έγιναν δεκτοί από τον δήμαρχο Λεβαδέων, Ιωάννη Ταγκαλέγκα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αλέξανδρο Μητά. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Αθανάσιου Διάκου στο ναό της Αγίας Παρασκευής και η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Λιβαδειά ολοκληρώθηκε στο χώρο που θα υλοποιηθεί το έργο του δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο αφορά στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου στο ναό Αγίας Παρασκευής και τη διάσωση και ανάδειξη των σημαντικών ταφικών μνημείων και αγαλμάτων. Πρόκειται για σημαντικά γλυπτικά έργα, έξι εκ των οποίων είναι διατηρητέα μνημεία (έργα του Χαλεπά), ενώ ο ίδιος ο ναός έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο και συνδέεται με το μεγάλο αγώνα του Έθνους, καθώς την 1η Απριλίου 1821 πραγματοποιήθηκε εκεί πανηγυρική δοξολογία από τους επισκόπους Σαλώνων, Ταλαντίου και Αθηνών, οι οποίοι ευλόγησαν την επαναστατική σημαία του Αθανασίου Διάκου. Εκεί βρίσκεται και ο σταυρός πάνω στον οποίο ο ήρωας της Επανάστασης όρκισε του μαχητές του.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

    

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣΟίστρος υποψηφιοτήτων σε ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ. Προφανώς και δεν είναι κακό. Εκτός και εάν πρόκειται μόνο για τις μύχιες επιθυμίες κάποιων ή τις...
randomness