Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ: Συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα

Στους δρόμους της Αθήνας θα βρεθούν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιήσουν.

Επιπλέον, ανακοίνωσαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 11πμ μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Δεν το βάζουμε κάτω. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Μπαίνουμε στην τελική μάχη για να διασφαλίσουμε την συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα μας. Ακόμη δεν έχουμε πει την τελευταία μας κουβέντα.

Ο τεράστιος πλούτος της ΛΑΡΚΟ και η αξία χρήσης της μέσα από τη διαδικασία της εκκαθάρισης, δεν μπόρεσε να κρυφτεί. Η χώρα μας έχει στο υπέδαφος της το 90% των κοιτασμάτων νικελίου και κοβαλτίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τις έρευνες υπάρχουν άλλα 2 εκατομμύρια τόνοι. Η ΛΑΡΚΟ είναι μοναδική επιχείρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει με τα δικά της μεταλλεύματα, η αξία χρήσης των εγκαταστάσεων με την ενσωματωμένη τεχνογνωσία των εργαζομένων είναι ανεκτίμητης αξίας. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι ακόμη και ως παλιοσίδερα να δοθεί στον παλιατζή η σημερινή της αξία ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια. Μόνο το βουνό σκόνης πού υπάρχει στο εργοστάσιο της Λάρυμνας περιέχει 35.000 τόνους νικελίου, δηλαδή άμεσα θα προσφέρει πάνω 700 εκατομμύρια ευρώ (με τις σημερινές τιμές, οι οποίες μέσα στο επόμενο διάστημα σύμφωνα με τα κέντρα Μετάλλου θα διπλασιαστούν)''.

 
                                           Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στηρίζει τον δίκαιο και μακροχρόνιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που παλεύουν  για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης αλλά και των θέσεων και σχέσεων εργασίας. ''Στεκόμαστε στο πλευρό τους και αγωνιζόμαστε για εργασιακά κεκτημένα που έχουν κατακτηθεί μέσα από σκληρούς αγώνες δεκαετιών και είναι πληρωμένα με το βαρύ φόρο αίματος των δεκάδων νεκρών εργατών που θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή για το μεροκάματο'' δηλώνει η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σοφία Ανεστοπούλου .
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας συμμετέχει στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση  στην Αθήνα , δρομολογώντας λεωφορείο από Λαμία.
Αναχώρηση λεωφορείου: 7.00 π.μ. από Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

 

    

randomness