Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για το Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Τιθορέας, Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας

Συνάντηση σε θετικό κλίμα είχε η Δήμαρχος Αμφίκλειας- Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων  Μανώλη Γραφάκο, στο γραφείο του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Προτεραιότητα  στην ατζέντα των θεμάτων ήταν η ένταξη της ώριμης πρότασης, που έχει υποβάλει για χρηματοδότηση ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας στην πρόσκληση του προγράμματος  "Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.)", η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η  πρόταση αφορά το Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Τιθορέας, Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας , προϋπολογισμού 3 εκ ευρώ .  Περιλαμβάνει ως έργα την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τιθορέα και του κεντρικού αγωγού μεταφοράς προς το δίκτυο Κάτω Τιθορέας (μήκους 9χλμ.). Επίσης, έχει ως αντικείμενο την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων ακαθάρτων στην Τιθορέα και παροχών αποχέτευσης εντός ρυμοτομικού σχεδίου στις Κοινότητες Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας.

 Σύμφωνα με τη Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας ''η  επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών των δικτύων ακαθάρτων, εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, αφού θα επιλύσει ένα πάγιο και επιτακτικό αίτημα των κατοίκων των συγκεκριμένων Κοινοτήτων. Ένα αίτημα που συμπίπτει απόλυτα με τους στόχους μας, για αναβάθμιση και παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στη διαχείριση λυμάτων''. 

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness