Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Greek Mafia: Έτσι θα «ξεδοντιαστεί» – Οι βιτρίνες, τα φαντάσματα και τα κεσάτια που έφεραν αίμα

Τα αλλεπάλληλα συμβόλαια θανάτου και η έξαρση της δραστηριότητας του οργανωμένου εγκλήματος στη μετά – covid εποχή, έχουν σημάνει συναγερμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Οι τέσσερις μαφιόζικες δολοφονίες σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα αποδεικνύουν ότι οι ομάδες που κυριαρχούν στο χώρο της νύχτας κι όχι μόνο έχουν αποφασίσει να λύσουν τις διαφορές τους. Το ζητούμενο τους, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές είναι για το ποιος θα καρπωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Κι αυτό γιατί η οικονομική κρίση, αλλά και η πανδημία έφεραν μείωση και στα …έσοδα των “νονών”, καθώς καταστήματα τα οποία έλεγχαν πουλώντας προστασία έκλεισαν, ενώ κάποια άλλα ανέστειλαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τη λειτουργία τους.

Παράλληλα όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, τα πληρωμένα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν από τις 7 Μαΐου και έπειτα, έρχονται να προστεθούν σε ένα νέο κύκλο αίματος που έχει ανοίξει και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έξαρση του. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είχε σημειωθεί και στα μέσα της δεκαετίας του 2010.

 

Όπως και να έχει οι αστυνομικές αρχές, που τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούν πληρωμένους εκτελεστές να σκοτώσουν εν ψυχρώ ακόμα και σε πολυσύχναστα σημεία, αδιαφορώντας παράλληλα για παράπλευρες απώλειες, αναδιοργανώνουν συνεχώς τους σχεδιασμούς τους προκειμένου να εξουδετερώσουν το οργανωμένο έγκλημα.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Εκεί αποφασίστηκε να ενταθεί το επιχειρησιακό σχέδιο, προκειμένου να παταχθεί αρχικά η δράση των εγκληματικών οργανώσεων που περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, αλλά και να ελεγχθούν ομάδες και άτομα για τα οποία ακόμα δεν έχουν συγκεντρωθεί πολλά στοιχεία.

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι

Από σήμερα λοιπόν μπαίνουν σε εφαρμογή οι νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Άνδρες της Ασφάλειας Αττικής θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε μπαρ, σε καφετέριες αλλά και σε καταστήματα εστίασης και θα ελέγχουν το ρόλο των εργαζόμενων.

Οι βιτρίνες των νονών

Την ίδια ώρα, όμως στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ θα μπει και το οικονομικό προφίλ των ατόμων που φαίνεται να βρίσκονται στα υψηλές βαθμίδες της “Greek Mafia”. Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί θέλουν τους αρχηγούς να έχουν δημιουργήσει νόμιμες επιχειρήσεις, μέσα από τις οποίες ξεπλένουν τα υπέρογκα ποσά που αποσπούν από τις παράνομες δραστηριότητες τους. Οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν τη “βιτρίνα” των “νονών”.

Χρησιμοποιούνται για το λεγόμενο “ξεκάρφωμα” αλλά και για να δικαιολογηθούν με κάποιο τρόπο τα χρήματα που λαμβάνουν από τις εκβιάσεις των θυμάτων. O τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητο το “μαύρο χρήμα” είναι με τα εικονικά τιμολόγια. Με τη μέθοδο αυτή προσπαθούν να παρουσιάσουν νόμιμα τα έσοδα και τα έξοδα των επιχειρήσεων τους. Εκτός όμως από τις επιχειρήσεις στο μικροσκόπιο των ερευνητών θα μπουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπόπτων αλλά και των στενών συγγενικών τους προσώπων, οι αγορές ακινήτων και πολυτελών αυτοκινήτων, αλλά και η απόκτηση αντικειμένων μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεση τους, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, οι περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν στηθεί από τους μαφιόζους κινούνται γύρω από το χώρο της εστίασης αλλά και της τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Δεν λείπουν όμως κι οι περιπτώσεις, όπου και τα μεγάλα κεφάλια επιλέγουν να κινούνται σαν “φαντάσματα”. Έτσι τοποθετούν τους λεγόμενους “μπροστινούς” οι οποίοι είναι κοντινά τους πρόσωπα είτε από το συγγενικό τους περιβάλλον είτε συνεργάτες.

Οι μπροστινοί φαίνονται στα χαρτιά ως οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές των επιχειρήσεων που στήνουν οι νονοί. Για την προσφορά τους, λαμβάνουν παχυλούς μισθούς. Τα χρηματικά ποσά περνούν εικονικά, από τα χέρια των έμπιστων τους, καθώς στο τέλος φτάνουν στα χέρια των πραγματικών αποδεκτών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αρχηγοί και τα υψηλά στελέχη της ελληνικής μαφίας, κυκλοφορούν ακόμα και με αυτοκίνητα που δεν είναι τυπικά στο όνομα τους για να μην δώσουν στόχο.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

randomness