Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χαμένος ή ανεπιθύμητος;

Xθες Τετάρτη 21 Απριλίου βρέθηκε εγκαταλειμμένος ο μικρούλης της φωτογραφίας.

Από το έλεγχο που έγινε βρέθηκε πως έχει ηλεκτρονική σήμανση με τσιπ το οποίο όμως δεν έχει δηλωθεί στην Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης του ΥΠΑΑΤ.

Το σκυλάκι φιλοξενείται και λαμβάνει κτηνιατρική περίθαλψη στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμιέων και αναζητά τον ιδιοκτήτη του.

Σε περίπτωση που αυτός δεν βρεθεί, σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε θα δοθεί προς υιοθεσία σε υπεύθυνο κηδεμόνα.

“Το ακαταχώρητο τσιπ είναι δυστυχώς ελληνικό φαινόμενο χαρακτηριστικό της εκμετάλλευσης των ζώων για όσο αυτό είναι χρήσιμο ή χαριτωμένο” τονίζει ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός.

Υπενθυμίζεται πως οι δημότες που έχουν στην κατοχή τους αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν τον αριθμό της ηλεκτρονικής σήμανσης στην Βάση Δεδομένων ώστε να μπορούν να το βρουν σε περίπτωση που αυτό χαθεί αλλά και για να μειωθούν οι εγκαταλείψεις που «παράγουν» ανεξέλεγκτα αδέσποτα στις πόλεις.

Ο Δήμος Λαμιέων για διευκόλυνση δίνει χωρίς κόπο και ταυτοπρόσωπη παρουσία την δυνατότητα της ψηφιακής καταγραφής των σκυλιών στην διεύθυνση https://old.lamia.gr/el/webform/forma-dilosis-zoon

 

 

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness