Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κατέφθασαν τα PZL στο Αεροδρόμιο Λαμίας

 

 Κατέφθασαν τα δύο PZL Μ18 DROMADER της 359 ΜΑΕΔΥ της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Λαμίας  .

 

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν αποδειχθεί άκρως πολύτιμα στη μάχη της κατάσβεσης πυρκαγιών τα προηγούμενα χρόνια. Θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας, σε πλήρη ετοιμότητα και υπό τη διοίκηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2021.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αναλάβει την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων τους, οι οποίες είχαν πλημμυρίσει κατά το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός». Μετά τη διαμόρφωση του χώρου, θα εγκαταστήσει δυο λυόμενους οικίσκους καταλλήλως εξοπλισμένους για τις ανάγκες πιλότων και τεχνικών των αεροσκαφών.

Μετά την υπηρεσιακή σύσκεψη και την υποδοχή των PZL στη Λαμία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: ''Η παρουσία των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Λαμίας, αυξάνει κατακόρυφα την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα και κυρίως την ικανότητα άμεσης και αποτελεσματικής επέμβασης σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας''. 

Στο αεροδρόμιο της Λαμίας βρέθηκε και ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος υποδεχόμενους τους πιλότους το προσωπικό εδάφους και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, που θα βρίσκονται εδώ για ολόκληρη την αντιπυρική περίοδο.
 
''Η παρουσία τους αποτελεί προνόμιο για το Δήμο μας και την ασφαλέστερη εγγύηση για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των δημοτών μας από το κίνδυνο πυρκαγιάς'' δήλωσε ο κ. Καραίσκος για να προσθέσει οτι  ''η επίσκεψή μας σήμερα, δεν ήταν τυπική.Αισθάνθηκα την υποχρέωση να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που και αυτό το καλοκαίρι θα είναι σε ετοιμότητα, για την κατάσβεση των πυρκαγιών''.Στην υποδοχή των πυροσβεστικών αεροσκαφών ηταν παρών και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας . 
 
 
Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness