Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με το Δήμαρχο Λαμιέων συναντήθηκε ο Γιάννης Σαρακιώτης

 

Με το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο , συναντήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης , ολοκληρώνοντας τον  κύκλο των συναντήσεων εργασίας, με τους Δημάρχους   της Φθιώτιδας . Στη συνάντηση  συζητήθηκαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν το Δήμο και τους πολίτες του, αλλά και οι μελλοντικές αναπτυξιακές προοπτικές του. Συγκεκριμένα τη συνάντηση απασχόλησε το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας  , με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  να επισημαίνει ότι δύο χρόνια τώρα παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις, από πλευράς των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, περί ύπαρξης συγκεκριμένου σχεδίου και παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμοδίου Υπουργείου, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία  ουσιαστική παρέμβαση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Επίσης συζητήθηκαν τα  προβλήματα στην εξέλιξη της εφαρμογής του Προγράμματος Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους (ΤΕΒΑ) στην Π.Ε. Φθιώτιδας. Μάλιστα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε τις δυνατότητες που απορρέουν από τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες, σχετικά με τη βελτίωση του τρόπου της χορήγησης των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης προς τους δικαιούχους.

Συζητήθηκε ακόμη το  νομοσχέδιο για τη  λειτουργία των λαϊκών αγορών αλλά και  το θέμα που απασχόλησε πρόσφατα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων και αφορά την αυθαίρετη και αυταρχική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και  Θρησκευμάτων να προβεί στη μετατροπή του 4ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Λαμίας σε “Πειραματικές” σχολικές μονάδες. Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα μεταφερθεί άμεσα με ερώτησή του προς την αρμόδια Υπουργό, κ. Ν. Κεραμέως, στη Βουλή, επιζητώντας την ουσιαστική διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς και την τοπική κοινωνία, την άποψη των οποίων αγνόησε επιδεικτικά, πριν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Από πλευράς του Δημάρχου Λαμιέων κ.  Καραΐσκου, πραγματοποιήθηκε μία συνοπτική παρουσίαση του σχεδιασμού που σχετίζεται με την προετοιμασία μελετών με σκοπό την αξιοποίηση των οικονομικών πόρων του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Όπως, διεμήνυσε ο ίδιος, πρόκειται για προτάσεις που αντιστοιχούν σε δεκατρείς  προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών, την αστική ανάπλαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις κτιριακές και σχολικές υποδομές, κ.α..

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων