Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με ενημερωτική εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων

Με μια ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που απευθύνονταν  σε μικρούς και μεγάλους τίμησε  ο Δήμος Λαμιέων  και ο  Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας  την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.  Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας των ζώων εγινε την Κυριακή στην Πλατεία Ελευθερίας και ηταν ενας τρόπος ευαισθητοποίησης του κόσμου  σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των ζώων  που θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση και την εξάλειψη της κακοποίησης των ζώων.

Η Ελλάδα αλλωστε τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης ζώων, παρά τις βελτιώσεις στη νομοθεσία που προβλέπουν αυστηρότερες κυρώσεις για όσους κακοποιούν ζώα.

 
 
 
 
 
"Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σηματοδοτεί την ανάγκη ευαισθητοποίησης αλλά και υλοποίησης δράσεων, που στόχο έχουν την προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε όλον τον πλανήτη'' δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος που συμμετείχε στις εκδηλώσεις .
Σαν Δήμος Λαμιέων , είπε ο κ. Καραίσκος , συμμετέχουμε ενεργά στη φροντίδα και την προστασία όλων των ζώων.''Η ευαισθητοποίηση αυτή, όταν ξεκινά από τα μικρά παιδιά που είναι το μέλλον αυτού του τόπου, τότε μπαίνουν οι βάσεις για την ευόδωση των προσπαθειών αυτών και η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, θα έχει για όλους μας ιδιαίτερη σημασία''.

    

randomness