Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιστημονικό συνέδριο της Μητρόπολης Φθιώτιδος

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ολοκληρώθηκε σήμερα  το ειδικό Επιστημονικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα: «Ο Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας του 1821 και η προσφορά του Ιερού Κλήρου της Φθιώτιδας» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας. Το Συνέδριο  ολοκληρώθηκε σήμερα  το μεσημέρι με την καταληκτήρια συνεδρία, η οποία  πραγματοποιήθηκε  στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας.
Το πρωί  τελέστηκε  η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Συνοδικούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικο και Γλυφάδος κ. Αντώνιο και από τον οικείο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

 

 

 


Επίσης, οι Άγιοι Αρχιερείς τέλεσαν  επιμνημόσυνη δέηση στο Κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λαμίας, και στη συνέχεια  εγκαινίασαν  την έκθεση συλλεκτικών εκθεμάτων (Χάρτες, προσωπογραφίες και ζωγραφικές απεικονίσεις της Ελληνικής Επαναστάσεως) από τη συλλογή του κ. Ευαγγέλου Στεφανή στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας , ενω κατλεθεσαν στεφάνι εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου στο Μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα.

 

 

 

Οι σύνεδροι, στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις νεοσύστατες εκπαιδευτικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στην μαρτυρική και ιστορική Υπάτη, έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Νέων Πατρών, όπου προσκύνησαν τον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου, Μητροπολίτου Νέων Πατρών, ο οποίος σφαγιάσθηκε
πάνω στην Αγία Τράπεζα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Υπάτης στην Αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου του 1711, αλλά και στην ιστορική Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου και ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Στην Ιερά Μονή Αγάθωνος τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός της Κυριακής των Μυροφόρων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, Εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....