Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μέσα στον Αύγουστο η προκήρυξη για την πρόσληψη 7 γιατρών στο Νοσοκομείο Λαμίας

Tην υπόσχεση να λάβει άμεσα και δραστικά μέτρα για την ανάταξη της λειτουργίας του πρώτου νοσοκομείου της Στερεάς Ελλάδας , εδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστο Γεωργίου και τον βουλευτή Γιώργο Κοτρωνιά .

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού ο Υπουργός  ενημέρωσε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας ότι μέσα στον Αύγουστο προχωράει η προκήρυξη για την πρόσληψη επτά γιατρών και μέσα στο φθινόπωρο θα προχωρήσει και δεύτερη προκήρυξη για πρόσληψη και άλλου απαραίτητου ιατρικού προσωπικού. Στη συνάντηση που εγινε στην Αθήνα δόθηκε η δυνατότητα για μια διεξοδική συζήτηση και ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους ιδιώτες γιατρούς και το Νοσοκομείο Λαμίας.
Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες γιατρούς που εντάσσονται στο σύστημα του Προσωπικού Γιατρού , ο υπουργός έδωσε απαντήσεις και εξήγησε την πολιτική του Υπουργείου, δεσμεύτηκε δε να κάνει μία καμπάνια ενημέρωσης στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να λυθούν οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν από την ερμηνεία του νέου νόμου.
Σε ό,τι αφορά το Γενικό   Νοσοκομείο Λαμίας τέθηκαν  τα προβλήματα έλλειψης ιατρικού δυναμικού με τις αποχωρήσεις των 60 γιατρών και την απροθυμία νέων να καλύψουν τις θέσεις που προκηρύσσονται, ενω του επεσημάνθηκε  ότι οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στο νοσοκομείο Λαμίας και ότι ουσιαστικά πρόκειται ''για Νοσοκομείο υπο κατάρρευση ''.
Εκθέτοντας τα προβλήματα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επτά  κλινικές του Νοσοκομείου Λαμίας δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, το Τμήμα Επειγόντων λειτουργεί υποστελεχωμένο, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για τους προσερχόμενους ασθενείς, αλλά και οι 60 αποχωρήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο και 5 ειδικευόμενων ιατρών δείχνει ότι το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων και Διοίκησης δεν είναι το καλύτερο που υπάρχει.
Επεσήμαναν ακόμη  ότι, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας θα έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις για την κοινωνία αλλά και για την κυβέρνηση  .


    

 

Απόψεις