Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μετακινήσεις και μεταθέσεις στα νοσοκομεία για τα κενά μετά τις αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών

Ως μέτρα ενθάρρυνσης που απαιτούν χρόνο για να αφομοιωθούν από τους πολίτες χαρακτήρισε ο Θανάσης Κοντογεώργης, γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα οποία θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου. 

«Όλα αυτά τα μέτρα προωθούν τον εμβολιασμό. Μέχρι την 13 Σεπτεμβρίου, που είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς, η αγορά θα προσαρμοστεί με τις τεχνικές προδιαγραφές ώστε να είναι όλοι έτοιμοι», δήλωσε ο κ. Κοντογεώργης. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» «από την περασμένη Δευτέρα έχουμε περίπου 100.000 συμπολίτες μας που έχουν προστεθεί στα έξι εκατομμύρια που έχουν εμβολιαστεί. Από τους 100.000, πολλοί προχώρησαν στον εμβολιασμό τους και μάλιστα αυθημερόν διότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας (το ηλεκτρονικό σύστημα) δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις το ραντεβού σου το πρωί και μετά από λίγες ώρες να εμβολιαστείς. Άρα, από τα χαμηλά νούμερα που βλέπαμε τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου και τις πρώτες του Αυγούστου, αυτή τη στιγμή διακρίνουμε μια μεγάλη άνοδο γιατί πολλοί συμπολίτες μας, πέρα από τα μέτρα ενθάρρυνσης, επιστρέφουν από τον τόπο των διακοπών. Συναισθάνονται και αυτοί την ανάγκη και βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Αυτό είναι αρκετά ενθαρρυντικό, βέβαια, δεν αρκεί, γι’ αυτό και προχωράμε και σε νέες ενέργειες». 

Σε ότι αφορά τη στάση της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Κοντογεώργης επέμεινε τόνισε ότι « όσοι εργάζονται στον κλάδο της δημόσιας υγείας πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα σχέδιο σε περίπτωση που παρατηρηθούν κάποια προβλήματα σε κάποια νοσοκομεία και δομές υγείας. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να 

καλύψουμε τα κενά που τυχόν προκύψουν. Από τη στιγμή που όλα σχεδόν τα συνδικαλιστικά όργανα στις δομές υγείας διακηρύσσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και φαίνεται ότι είναι υπέρ, νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα είναι ακατανόητα και αντιφατικά». 

Διευκρίνισε ότι ήδη εκπονείται ένα σχέδιο με μετακινήσεις και μεταθέσεις και θα επιστρατευθεί το μέτρο των τρίμηνων συμβάσεων για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας. «Έχουμε μια καλή εικόνα για όλες τις περιοχές. Ακόμα και τώρα, αν κάποιος υγειονομικός μπει στην πλατφόρμα μπορεί να εμβολιαστεί εντός της ημέρας». 

Μιλώντας για το ποσοστό εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό, ο κ. Κοντογεώργης αποκάλυψε ότι είναι άνω του 85%. «Ανά υγειονομική περιφέρεια και νομούς παρατηρούνται κάποιες διακυμάνσεις. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση το όποιο θέμα μπορεί να εμφανιστεί είναι διαχειρίσιμο και αντιμετωπίσιμο». 

Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να πει, ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και στα ιδιωτικά ιατρικά ώστε να εντοπιστούν όλοι όσοι υποχρεούνται να εμβολιαστούν και δεν το έχουν κάνει.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣΟίστρος υποψηφιοτήτων σε ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ. Προφανώς και δεν είναι κακό. Εκτός και εάν πρόκειται μόνο για τις μύχιες επιθυμίες κάποιων ή τις...