Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Το «τελευταίο χαρτί» παίζει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ – Βρόγχος οι δημοσκοπήσεις!

Ως ένα τεράστιο στοίχημα, η επίτευξη ή όχι του οποίου θα κρίνει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών, θεωρείται από την Κουμουνδούρου η εμφάνιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.
Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει πως η όποια φθορά της κυβέρνησης δε εισπράττεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, γεγονός που σημαίνει πως αν δεν γίνουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα –και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα- ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα ακόμα και πριν τις εκλογές.
Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να δώσει αέρα ανασύνταξης και αντεπίθεσης του κόμματός του από τη ΔΕΘ, κάτι που καθίσταται ιδιαίτερα πιεστικό μετά τη στασιμότητα στις δημοσκοπήσεις.
Το έργο, όμως, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθίσταται δυσκολότερο μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όχι τόσο ως προς την αποδόμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο ως προς την παρουσίαση του δικού του «πακέτου»: Αν παρουσιάσει υψηλότερο «πακέτο» θα κατηγορηθεί πως «συνεχίζει τα ίδια», με εξαγγελίες που δεν μπορεί να υλοποιήσει «αφού είναι έξω από τις αντοχές της οικονομίας», αν δεν παρουσιάσει, θα κατηγορηθεί ότι υστερεί του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί, επίσης, να τοποθετηθεί και για το εάν ζητάει ή όχι εκλογές, αλλά και για το τι θα πράξει έναντι της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης, ιδίως έναντι του Παύλου Πολάκη, που αυτές τις ημέρες θα έχει την τιμητική του στη συμπρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

randomness