Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νεκρό νεαρό Ζαρκάδι στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού

• Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 11 Απριλίου βρέθηκε από διερχόμενους οδηγούς στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, 100 μέτρα από τη διασταύρωση της Δίβρης, νεκρό νεαρό Ζαρκάδι Capreolus capreolus).  

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Τροχαίας ενώ στο σημείο μετέβη και η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία μάλιστα περισυνέλεξε το νεκρό ζαρκάδι και το παρέδωσε στο Δήμο Λαμιέων ώστε να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο διαχείρισης άγριων ζώων.

Είναι το δεύτερο περιστατικό με ζαρκάδι σε λίγες μόνο ημέρες στη περιοχή της Φθιώτιδας. Όπως μας ενημερώνει η Δασική Υπηρεσία αυτή την εποχή υπάρχει αναπαραγωγή των ζαρκαδιών καθώς και συχνή τους εμφάνιση λόγω της μείωσης της ανθρώπινης δραστηριότητας, συνεπεία του lockdown.

Είναι φρόνιμο στις ημιορεινές περιοχές οι οδηγοί, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, να είναι αρκετά προσεκτικοί και να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες διότι είναι πολλαπλά τα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια με θύματα της άγριας ζωής.

 

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness