Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νίκος Σταυρογιάννης : Η νέα «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Λαμιέων !

 

Παράθυρο για προσλήψεις 40 εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας ανοίγει ο νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Λαμιέων . Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών θα αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους της καθαριότητας που απασχολούνται μέσω του ΦοΔΣΑ .   Για τον πρώην Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε. είναι η νέα «κολυμπήθρα του Σιλωάμ»  , αφου οπως αναφέρει ''εκεί χωρούν τα πάντα, μιας και αρμοδιότητα του Αναπτυξιακού Οργανισμού δεν είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων''.

 

''Μετά από πολύ καιρό - επιτέλους - συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με φυσική παρουσία των Συμβούλων, και ακούστηκαν οι θέσεις της αντιπολίτευσης για πολλά ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος μας  παρουσίασε το «μεγαλεπήβολο» σχέδιό του για το ρόλο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.  

Θα προσλάβει λέει μέσω αυτού, 40 εργαζόμενους ΥΕ,  οι οποίοι όπως μας είπε θα αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους της καθαριότητας οι οποίοι απασχολούνται μέσω του ΦοΔΣΑ. 

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εν λόγω θέσεις, αναφέρει ότι οι προσλήψεις αυτές γίνονται για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης που είναι και η νέα «κολυμπήθρα του Σιλωάμ».  

Αυτός είναι ο ρόλος που είχαν σκοπό να αναθέσουν στον Αναπτυξιακό Οργανισμό και γι’ αυτό έβαλαν 1.600.000€ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, δηλαδή τα χρήματα των δημοτών, στο μετοχικό κεφάλαιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας;  Εκεί στόχευαν; 

Γι΄ αυτή την «ανάπτυξη» δημιούργησε ο Δήμαρχος τον Αναπτυξιακό Οργανισμό;   Η συνέχεια αναμένεται και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ελπίζουμε μόνο να βρεθεί λύση για τη φυσική παρουσία και των εκπροσώπων των ΜΜΕ''.  

 

Το θέμα απασχόλησε εντόνως την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και σε ενα σημείο της συζήτησης μια φράση -παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη οτι ''οι συμβάσεις πάσχουν νομιμότητας'' , προκάλεσε την εντονη αντίδραση του Δημάρχου Θύμιου Καραίσκου . ''Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζει ο πρώην Δήμαρχος οτι πάσχουν νομιμότητας οι συμβάσεις των Αμφικτυονιών οταν ο ιδιος ο κ.Σταυρογιάννης ως πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Στερεάς εδωσε πραγματική μάχη φθάνοντας μέχρι το ελεγκτικό συνέδριο για τη νομιμοποίηση του φορέα'' σημείωσε ο κ. Καραίσκος  . Ο κ. Καραίσκος υπεραμύνθηκε της πολιτικής του Δήμου λέγοντας οτι το επόμενο διάστημα ο Αναπτυξιακός Οργανισμός θα αρχίσει να αποδίδει εργο και οτι αυτό θα είναι το σημαντικότερο εργαλείο των Δήμων τα επόμενα χρόνια .

 

 

    

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣΟίστρος υποψηφιοτήτων σε ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ. Προφανώς και δεν είναι κακό. Εκτός και εάν πρόκειται μόνο για τις μύχιες επιθυμίες κάποιων ή τις...