Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τα Σιδηροδρομικά εργα στη Φθιώτιδα

 Αναφορά  στα σιδηροδρομικά έργα που κατασκευάζονται στη Φθιώτιδα και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πρόοδο των εργασιών , εκανε με ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης . 

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη «τα προηγούμενα χρόνια, επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σημειώθηκε πραγματική πρόοδος στον τομέα των υποδομών και στην Π.Ε. Φθιώτιδας, με εμβληματικά έργα που παρέμεναν επί σειρά ετών “βαλτωμένα” – έργα φαντάσματα να εκκινούν, να επιταχύνονται και να ολοκληρώνονται''. 

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ετσι φθάσαμε στην τμηματική παράδοση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός μήκους 106 χιλιομέτρων, ένα έργο που άλλαξε το μεταφορικό και το συγκοινωνιακό χάρτη της χώρας και της ευρύτερης περιοχής, το Γενάρη του 2018, όταν και αρχικά, παραδοθήκαν τα 54 από τα 106 χιλιόμετρα και μετέπειτα το 2019 στην παράδοση σε χρήση όλης της γραμμής, η οποία έβαλε σε νέα τροχιά το Σιδηρόδρομο στην Ελλάδα».

Τεκμηριώνοντας το επιχείρημα του για το γεγονός της επιστροφής της Φθιώτιδας σε τροχιά υποβάθμισης στον τομέα των υποδομών από τον Ιούλιο του 2019 και μετά, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επικαλέστηκε το παράδειγμα του σιδηροδρομικού σταθμού του Μώλου, αναφέροντας τα εξής:

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποβάθμισης στον τομέα των υποδομών είναι αυτό του σιδηροδρομικού σταθμού του Μώλου κ. Υπουργέ, θέμα για το οποίο σας έχω υποβάλλει και ερώτηση, η οποία και δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση. Ένας σύγχρονος σταθμός, ο οποίος για λόγους που παραμένουν επισήμως αδιευκρίνιστοι και παρά την προετοιμασία που είχε πραγματοποιηθεί επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραμένει πλήρως αδρανοποιημένος στερώντας μία ακόμη δυνατότητα ανάδειξης πτυχών της αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής»,

 

Για το Δήμο Καμένων Βούρλων, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, ο βουλευτής ανέφερε οτι η λειτουργία του εν λόγω σιδηροδρομικού σταθμού αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας, το οποίο και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη συνολικότερη ανάπτυξη της Π.Ε. Φθιώτιδας. Η λειτουργία του δύναται να ευνοήσει την αύξηση του ρυθμού της επισκεψιμότητας τουριστών, άρα και να συμβάλει στην τοπική οικονομία της περιοχής αλλά και να αναδείξει περαιτέρω πτυχές του τουριστικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της. 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness