Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο ΄΄ΜΥΣΤΙΚΟΣ΄΄ ΔΕΙΠΝΟΣ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΩΒ ΜΕΔΟΥΣΑ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μάκης Κουβέλης

Οι πολιτικές εξελίξεις και η απόφαση του πρωθυπουργού  να αναθεωρήσει την στρατηγική του και να βάλει στον πάγο τις  πρόωρες εκλογές, ανακοινώνοντας στην Βουλή και στον ΣΚΑΊ΄ 100,3 ό,τι εξοβελίζονται, εξοστρακίζονται και εξέρχονται του πρωθυπουργικού κάδρου και του..άμεσου..  σχεδιασμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας ενδιαφέρουσας μεγαλοεπιχειρηματικής  μάζωξης και συζήτησης που έγινε το περασμένο Σαββατόβραδο στο Καβούρι.

Παρά θιν΄αλός και για τρεις  ώρες σημαντικοί παράγοντες του Ελληνικού  επιχειρείν  αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων  επιχειρηματιών  …που διαβιούν εις την αλλοδαπή , μεταξύ Γαλλικής σαμπάνιας και χαβιαριού από την Μαύρη Θάλασσα ,αντάλλασσαν σε χαλαρό κλίμα τις αντιρρήσεις τους ,τις διαφοροποιημένες εκτιμήσεις τους και τις  συμφωνίες  τους[[ όπως άλλωστε αυτές εκφράστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν από τα πρωτοσέλιδα χτυπήματα-μηνύματα των μεγαλύτερων συστημικών ειδησεογραφικών ομίλων της χώρας]] για τον νέο  εκλογικό ορίζοντα που όρισε ο πρωθυπουργός.

Στην εκλεκτή ομήγυρη -που επί μακρόν συζήτησε τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις και  την επερχόμενη οικονομική κρίση του ΄΄πολικού΄΄ χειμώνα είχε κληθεί και σοβαρός εκλογικός αναλυτής προκειμένου να τους  ΄΄παρουσιάσει΄΄ τις τελικές πολιτικές σταθμίσεις και προγνώσεις του  για το εκλογικό αποτέλεσμα οψέποτε στηθούν οι κάλπες .

Όπως ενημερωθήκαμε από …παραπλέουσα.. μώβ  μέδουσα, που είχε στήσει αυτί και κατέγραφε ό,τι επέτρεπε ο θόρυβος από το δροσερό αεράκι ,ο εκλογολόγος αναλυτής τους εξήγησε ότι με τα σημερινά δημοσκοπικά  δεδομένα  η επίτευξη αυτοδυναμίας  της Ν.Δ.στην δεύτερη κάλπη είναι όνειρο θερινής νυκτός γιατί χρειάζεται ένα ΄΄καθαρό΄΄ 34%- 35% στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, προκειμένου να δημιουργηθεί ρεύμα  και ψυχολογία νίκης που θα οδηγήσει  το κυβερνών κόμμα  στο 38%  που κλειδώνει την αυτοδυναμία .

Το 3% μάλιστα  που απαιτείται να μετακινηθεί στην  Ν.Δ. μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης ,  μεταφράζεται σε 180.000 ψήφους σε ένα δυνητικό εκλογικό σώμα 6.000.000 ψηφοφόρων. 

Της ίδιας εποχής ..της θερινής ..όνειρο - όπως τους τόνισε - είναι και η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της απλής αναλογικής και το αφήγημα της προοδευτικής διακυβέρνησης, καθώς αυτό απαιτεί ως υπόθεση εργασίας έναν ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό άνω του 30% και ένα ΠΑΣΟΚ που θα ξεπεράσει το 16% δεδομένου ότι χρειάζεται ένα 47% για να σχηματισθεί στην Βουλή ο μαγικός αριθμός των 151 βουλευτών.

Προϋποθέτει δε και την παρουσία του ΜΕΡΑ25 στην Βουλή ως εφεδρεία σε πιθανά σενάρια  αναταράξεων .. διαφωνιών για το πρόσωπο του πρωθυπουργού  και.. πρώιμων.. αποχωρήσεων  βουλευτών που δεν θα επιθυμούν συγκατοικήσεις με..ανεπιθύμητους..εταίρους.

΄΄Ο νοών νοείτω΄΄ τους είπε χαρακτηριστικά. 

Εν ολίγοις τους περιέγραψε ένα απόλυτο  αδιέξοδο που μόνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  όπως τους είπε,  μπορεί  κατά την εκτίμησή του να το υπερβεί, στηρίζοντας στην Βουλή κυβέρνηση Ν.Δ. με ψήφο ανοχής,  για ενα χρόνο τουλάχιστον, εάν δεν επιθυμεί συγκυβέρνηση. Είναι η μόνη αριθμητική λύση στην εκλογική εξίσωση που΄΄ βγάζει΄΄ νόημα   δίνει κυβέρνηση και εξασφαλίζει μεσομακροπρόθεσμη  σταθερότητα και  βιωσιμότητα στην οικονομία.    

Αν το αρνηθεί  απομένουν τρεις  δρόμοι στην επιστήμη των μαθηματικών,  της αριθμητικής, και της πολιτικής .

-Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη   με Κυριάκο Βελόπουλο 

[[.Ν.Δ. με Ελληνική Λύση]]    -

-Τρίτη κάλπη  -που παραπέμπει σε τρίμηνη ακυβερνησία -  σε ένα εκρηκτικό διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον

-Οικουμενική κυβέρνηση.

Στην ερώτηση δε που του έκαναν τα εκλεκτά μέλη της καλοκαιρινής επιχειρηματικής συντροφιάς- ποιά είναι επιτέλους τα πραγματικά νούμερα των μυστικών  δημοσκοπήσεων - ο σοβαρός εκλογολόγος αναλυτής άνοιξε το κινητό του και τους διάβασε τα αποτελέσματα εμπιστευτικής  μέτρησης. χωρίς στάθμιση και αναγωγές, που έφθασαν την ίδια  μέρα το πρωί  στο γραφείο  πρεσβευτή στην Αθήνα. μεγάλης Ευρωπαϊκής χώρας.

Ν.Δ. 29,5%

ΣΥΡΙΖΑ 21,5%

ΠΑΣΟΚ 14,5%

  ….Και  τότε η συζήτηση σταμάτησε και  παρήγγειλαν νέα Γαλλική  σαμπάνια για να απολαύσουν τις  κιθαριστικές μελωδίες και το  C' est la vie .. αυτή είναι η ζωή ..που απέδιδαν υπέροχα οι δυο εξαίρετοι  καλλίφωνοι ερμηνευτές . 

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.