Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Οι μπαρουτόμυλοι του Μαυρίλου στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του '21

Ο Δήμος Μακρακώμης θα συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της Επιτροπής του Ελλάδα 2021 για την Επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 με εκδηλώσεις σε δύο Κοινότητες , στο Μαυρίλο και τα Μάρμαρα , που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση της χώρας

Για την Κοινότητα Μαυρίλου η εκδήλωση , οπως μας ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης Κώστας Θεόπουλος , εχει προγραμματιστεί για τις 8 Αυγούστου 2021  και θα περιλαμβάνει δοξολογία στον Βυζαντινό Ναό του Αγίου Δημητρίου, αναπαράσταση της λειτουργίας των μπαρουτόμυλων στον αναστηλωμένο μπαρουτόμυλο του Μαυρίλου και σχετικό δρώμενο, παρουσίαση της ιστορίας του χωριού και της συμβολής του στον Αγώνα του '21 (μπαρουτόμυλοι, Αινιάνες) και χορευτικό με παραδοσιακές στολές και συνοδεία μουσικής.

Για την Κοινότητα Μαρμάρων η εκδήλωση για τα 200 χρόνια της επανάστασης θα πραγματοποιηθεί στις  21/08/2021, με θεματολογία την αναπαράσταση της Μάχης της Σέλιανης .

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Σελιανιτών αγωνιστών του 21 και αφηγηματική παρουσίαση των ηρώων. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου για το ιστορικό της μάχης και τη σημασία αυτής στον απελευθερωτικό αγώνα. Βραδινή θεατρική επετειακή παράσταση, χορευτικό με παραδοσιακές φορεσιές και παραδοσιακή μουσική με τραγούδια της Ρούμελης και του Μοριά θα λάβουν χώρα κεντρική πλατεία του χωριού.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία του Δήμου Μακρακώμης, της Πανελλήνιας Ένωσης Μαυριλιωτών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαρμαριωτών Φθιώτιδας.

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness