Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παρατείνεται η χρήση κοινόχρηστων χώρων από τους καταστηματάρχες

Παρατείνεται η δυνατότητα χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης χωρίς την καταβολή τέλους στον Δήμο έως και 15 Ιανουαρίου 2023.

Η σχετική διάταξη ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιου και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι από το Μάιο του 2020 έχει επιτραπεί στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και καφέ να τοποθετήσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους λόγω πανδημίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για να δοθεί μεγαλύτερος χώρος στα καταστήματα εστίασης και να μπορέσουν να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις που είχαν επιβληθεί λογω κορονοϊού.

Δύο χρόνια αργότερα μπορεί η πανδημία να έχει υποχωρήσει και η οικονομική δραστηριότητα να έχει επιστρεψει σε κανονικους ρυθμούς λειτουργίας, και να έχουν αρθεί όλα τα μέτρα και οι περιορισμοί που ισχύαν, ωστόσο όπως λένε οι καταστηματάρχες πολλοί πελάτες έχουν συνηθίσει να κάθονται στα τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονται έξω από τα καταστήματα θέλοντας να αποφύγουν το συνωστισμό σε εσωτερικούς χώρους.

Χωρίς να έχει αντίρρηση για την παράταση στη χρήση των τραπεζοκαθισμάτων ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτης Φώσκολος δηλώνει ότι η δημοτική αρχή από την αρχή της πανδημίας στάθηκε στο πλευρό των επαγγελματιών και καταστηματαρχών της πόλης ωστόσο επιδιώκει να έχει αξιόπιστους συνομιλητές οι οποίοι θα τηρούν τη συμφωνία για τη χρήση των τραπεζοκαθισμάτων και δεν θα προβαίνουν σε αυθαίρετες ενέργειες.

Υπέρ της παράτασης της δυνατότητας χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης τάσσεται και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ρίζος αλλά και ιδιοκτήτης καταστήματος καφέ στο κέντρο της Λαμίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί η πανδημία να έχει υποχωρήσει όμως η ενεργειακή κρίση η κατακόρυφη αύξηση του κόστους της ενέργειας έχει δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στην τοπική οικονομία και στις επιχειρήσεις και η δημοτική αρχή δεν θα μπορούσε να είναι αντίθετοι σε κάθε μέτρο που βοηθά να διατηρηθεί η κίνηση στην αγορά και να μη μειωθεί περαιτέρω ο ζίρος των καταστημάτων.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο κόσμος έχει αποκτήσει πλέον διαφορετικές συνήθειες μετά τη διετία του κορονοϊού οι καταστηματάρχες αλλά και οι πελάτες δεν θα είναι εύκολο να επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση.

 

 

    

 

randomness