Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Πυκνή χιονόπτωση ακόμη και μέσα στη Λαμία προβλέπει η ΕΜΥ

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που προβλέπεται να πλήξει την περιοχή μας με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, τον ισχυρό παγετό, τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

Η Περιφέρεια έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από την εκδήλωση των φαινομένων. Παράλληλα, η Περιφέρεια συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η «Μήδεια», όπως ονομάστηκε η κακοκαιρία που μας έρχεται από το Σάββατο, φέρνει μαζί της δραματική πτώση της θερμοκρασίας, πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στη Λαμία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Η κακοκαιρία θα επικρατήσει σε όλη την Ελλάδα από την Κυριακή και ο παγετός θα διατηρηθεί έως το τέλος της εβδομάδας!

Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου (13.02.2021) από την κεντρική και βόρεια χώρα και σταδιακά θα φτάσει και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας.

Την Κυριακή, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα “χτυπήσουν” κι άλλες περιοχές, και οι χιονοπτώσεις, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου.

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων