Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΕ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 15 ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Το σοβαρό ατύχημα  με τον ακρωτηριασμό του δαχτύλου ενός 8χρονου κοριτσιού το απόγευμα της Κυριακής σε παιδική χαρά του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει το ζήτημα της ασφάλειας, των πιστοποιήσεων και της διασφάλισης της ποιότητας σε ολες τις παιδικές χαρές των Δήμων. 
 
Ο Δήμος Στυλίδας έχει προχωρήσει σε ανακατασκευή και όχι συντήρηση 15 παιδικών χαρών και σε μια κατασκευή εξ αρχής, αυτής στην κοινότητα του Αχλαδίου.
 
Στην παιδική χαρά του Αχλαδίου για την οποία τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος, η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου μας ενημερώνει οτι ο ανάδοχος ως όφειλε, τοποθέτησε απαγορευτική προειδοποιητική κορδέλα σήμανσης, τόσο στην είσοδο, όσο και περιμετρικά της παιδικής χαράς, προκειμένου να απαγορεύσει την είσοδο μέχρι την παραλαβή του έργου από τον Δήμο.
 
Η απαγορευτική σήμανση στη συγκεκριμένη παιδική χαρά αφαιρέθηκε πιθανόν και εσκεμμένα, με αποτέλεσμα να μπουν τα παιδιά και να χρησιμοποιήσουν κάποια από τα παιχνίδια, σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Στυλίδας.
 
Όσον αφορά στις χρηματοδοτήσεις των παιδικών χαρών, η κ. Στεργίου αναφέρει οτι αυτές προήλθαν από τρία διαφορετικά προγράμματα κατόπιν διαγωνισμού, δύο από το Πράσινο Ταμείο και μία από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ύψους 99.000, 96.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα.
 
Η Δήμαρχος ζητά απο τους γονείς και τα παιδιά να κάνουν λίγη υπομονή ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε όλες τις παιδικές χαρές για να μπορούν μετά να απολαύσουν τα παιχνίδια με ασφάλεια.
 
 
Φωτογραφίες

    

 

randomness