Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σε προεκλογικό φόντο η συνάντηση γνωριμίας των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία

Συνάντηση με τα  νέα  μελη  της Οργάνωσης της Νότιας Λαμίας, με σκοπό την χαλαρή συζήτηση και την πρώτη γνωριμία , είχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ . Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στην Πλατεία «ΚΑΡΑΒΙ» στη Λαμία  παρουσία των βουλευτών Γιάννη Σαρακιώτη και Δώρας Αυγέρη , του μέλους  της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Χάρις Ματσούκα  υπεύθυνης για θέματα υγείας , κομματικών στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ . Στη συνάντηση παρόντες ηταν επίσης οι πρώην βουλευτές Αποστόλης Καραναστάσης και Θανάσης Μιχελής καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πάπουτσας .  Ήταν μία ιδιότυπη συνάντηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ διαφορετική από αυτές που είχαμε συνηθίσει να παρακολουθούμε τα προηγούμενα χρόνια μία συνάντηση με στόχο τη γνωριμία με τα νέα μέλη και τη χάραξη στρατηγικής για τις επόμενες κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. Τα νέα μέλη καλωσόρισε εκ μέρους της οργάνωσης της Νότιας Λαμίας ο Χρήστος Ξυνόγαλος .

 

 

 

 

 

 

 

Ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης Βαγγέλης Σακελλάρης ανεφερε ότι με τους περισσότερους από τα νέα μέλη γνωριζόμαστε από πολύ παλιά μας ενώνουν κοινοί αγώνες σε τοπικό και Νομαρχιακό επίπεδο. Οπως είπε ο κ. Σακελάρης ''τα 172.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πλέον τη νέα βάση του κόμματος και συστρατεύονται στον κοινό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την επάνοδο του κόμματος  στη διακυβέρνηση της χώρας''. Ο κ.  Σακελλάρης επεσήμανε οτι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει  το μεγαλύτερο αριθμό μελών  από κάθε άλλο κόμμα της αριστεράς αλλά και άλλα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου. ''Δημιουργείται , είπε ο κ. Σακελάρης , μία τεράστια δύναμη πυρός σε όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ,ενώ συγκρίνοντας τα σημερινά στοιχεία εγγραφής νέων μελών με αυτά του 2019 , υπογράμμισε  οτι  ''προσεγγίζουμε το στόχο που έθεσε απο την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ να φτάσουμε δηλαδή την εγγραφή μελών στο  10% της εκλογικής μας δύναμης'' . Ο Γραμματέας της Νομαρχιακ΄πης Οργάνωσης μίλησε ''για την θέσπιση μιας διαρκούς σχέσης αλληλεπίδρασης των μελών με την κεντρική επιτροπή του κόμματος'' και για ''την ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας των οργανώσεων ενόψει των βουλευτικών εκλογών''.

 

 

 

 

''Κερδίζουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την αναζωογονητική σχέση που χρειαζόμασταν μεταξύ του κόμματος και της κοινωνίας  και διασφαλίζουμε σε νέα βάση τη συλλογικότητα των οργανώσεων μας'' υποστήριξε ο κ. Σακελάρης .

''Μία βασική προϋπόθεση για την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διασφαλιστεί πως τα νέα μέλη δεν θα αποτελούν μία απλή αριθμητική προσθήκη στο κόμμα αλλά θα εκφράζουν μία δυναμική σχέση με την κοινωνία'' , σημείωσε απο την πλευρά του ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης .  ''Η  παρουσία , είπε , τόσων  πολλών μελών στη σημερινή συνάντηση είναι η επιβεβαίωση της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία'' . Στόχος της σημερινής εκδήλωσης ανέφερε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Φθιώτιδας είναι να ακούσουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ,αναδεικνύοντας παράλληλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στο νομό Φθιώτιδας.

''Στις 15 Μαΐου έγινε μία βαθιά τομή στο πολιτικό σύστημα της χώρας πολύς κόσμος από το χώρο του ευρύτερου αριστερού προοδευτικού χώρου με την απόφαση του να συμμετάσχει στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος και να εγγραφεί στο μητρώο των νέων μελών , εστειλε ενα ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής '', σημείωσε στην τοποθέτησή της το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ματσούκα. Αναφερόμενη στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, τόνισε ότι θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αλλάξει μία θλιβερή πραγματικότητα που ευνοεί τους λίγους σε βάρος των πολλών.

Με αφορμή την επίσκεψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  στο Νοσοκομείο Λαμίας η κυρία Ματσούκα επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος ότι με την ανάληψη της εξουσίας η πρώτη απόφαση θα είναι να επιστρέψουν οι υγειονομικοί  και πάλι στις δουλειές τους.

Για ενα  αεράκι της πολιτικής αλλαγής που έρχεται , έκανε λόγο στην τοποθέτησή της η βουλευτής Θεσσαλονίκης Δώρα  Αυγέρη σημειώνοντας ότι αυτό θα επικυρωθεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές που θα γίνουν πολύ σύντομα. ''Είμαστε όλοι εδώ ως ένα κομμάτι ενός παζλ που διαμορφώθηκε στις 15 Μαΐου στις εκλογές για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την διεύρυνση του με την εγγραφή νέων μελών κομμάτι-κομμάτι διαμορφώθηκε ο αριθμός των 172.000 μελών  που είναι έκφραση της κοινωνίας και ολοι εμείς στέλνουμε το μήνυμα για πολιτική αλλαγή.

''Δεν χρειαζόμαστε ούτε τα Πετσο-ταισμένα  μέσα ενημέρωσης για να πούμε ότι δεν πάει άλλο. Το μήνυμα είναι ο άνθρωπος και κάθε ένας και κάθε μία από εμάς εδώ θα μεταφέρει το μήνυμα . Σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας σε κάθε γωνιά της χώρας. Αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι το σπάσιμο του φόβου που θέλει να εγκαθιδρύσει στη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε οι πολίτες να μη μιλούν να φοβούνται να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους για να μην  χάσουν τη δουλειά τους '' τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ .