Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Σήκωσε» από τους λογαριασμούς του 90χρονου θείου του 10.000 ευρώ

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας 90χρονος συνταξιούχος όταν μπήκε σε κατάστημα Τράπεζας για να ενημερωθεί για το υπόλοιπο του λογαριασμού του και διαπίστωσε ότι τα χρήματά του είχαν εξαφανιστεί. Ο ηλικιωμένος ο οποίος μέσω του δικηγόρου του Αντώνη Ξυλουργίδη έσπευσε στην αστυνομία να το καταγγείλει, είπε στον αξιωματικό υπηρεσίας ότι εδώ και αρκετό καιρό έμενε στο σπίτι των ανιψιών του για να τον φροντίζουν. Ο ένας από αυτούς του είχε πάρει την χρεωστική κάρτα και έκανε αναλήψεις από τον τραπεζικό λογαριασμό που ήταν συνδεδεμένος με την μισθοδοσία της σύνταξής του.

Σύμφωνα με τον ηλικωμένο όλα ξεκίνησαν όταν ο ανιψιός ζήτησε από το θείο του το ποσό των 800 ευρώ με το πρόσχημα να πληρώσει έναν δικηγόρο για μια προσωπική του υπόθεση. Ο ηλικιωμένος βοήθησε τον ανιψιό του αλλά στη συνέχεια ο 90χρονος κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη. Όταν πήγε στην αστυνομία να τον καταγγείλει, το ίδιο βράδυ ο ανιψιός μπήκε στο δωμάτιο του θείου του και τον χτύπησε προκειμένου να τον τρομάξει και να μη ξαναμιλήσει στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ηλικιωμένο ο ανιψιός του δεν του επέτρεπε να έχει χρήματα πάνω του και ό,τι εκείνος χρειαζόταν του το έδινε ο ανιψιός. Όπως είπε απαρηγόρητος στους αστυνομικούς ο 90χρονος όταν ζήτησε την κάρτα του για να πάει ο ίδιος στην Τράπεζα ο ανιψιός του έδωσε μια κάρτα πρακτορείου ΟΠΑΠ με την οποία έπαιζε. Φθάνοντας στο υποκατάστημα ο ηλικιωμένος προσπάθησε να δει από το μηχάνημα τις καταθέσεις του, αλλά τραπεζικός υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι αυτή η κάρτα δεν είναι τραπεζική. Με τα στοιχεία του είδε ότι μέσα από το λογαριασμό του είχαν αφαιρεθεί χρήματα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ!

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων