Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Στα σχολεία της Λαμίας ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος : ''Από εσάς εξαρτάται η άνοιξη ''!

 
 
Σήμερα πρώτη  ημέρα επανεκκίνησης των Λυκείων, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για τη Παιδεία Θανάση Παπαχρήστο, επισκέφθηκε σχολεία της πόλης και βρέθηκε  σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους μαθητές στην επαναλειτουργία των σχολείων με τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη .«Από σας παιδιά εξαρτάται η άνοιξη» είπε στα παιδιά και τους κάλεσε να δώσουν το παράδειγμα στην υπομονή, την τήρηση των μέτρων και να γίνουν  έμπνευση για όλους μας.
''Ξεκινάμε με τα Λύκεια και ευχόμαστε σύντομα να ανοίξουν όλα τα σχολεία, να γεμίσουν οι αίθουσες μαθητές και τα γέλια τους να ζωντανέψουν τα προαύλια.
 
Η σημερινή μέρα καθιστά επίκαιρα αυτά που έγραψε ο σπουδαίος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτη στο μικρό Ναυτίλο, όπου οραματιζόταν τους νέους ως ταξιδευτές της ζωής. Θα το πω με τα δικά του λόγια : «από σας παιδιά εξαρτάται η άνοιξη».
 Η επιστήμη μας δείχνει το δρόμο. Πιστή τήρηση των μέτρων και όλα θα πάνε καλά. Είμαστε δίπλα σας, σας αγαπάμε και θα σας στηρίζουμε πάντα. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε ή μάλλον θα τα καταφέρετε''.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπήρξαν σε όλη την περιφέρεια Στερεάς και η πρώτη ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων κύλησε ομαλά .  

Στην Φθιώτιδα ανιχνεύτηκαν  θετικοί 7 μόλις μαθητές και ένας  εκπαιδευτικός , οι  οποίοι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα θα προχωρήσουν σε μοριακό  τεστ .

Στην  Βοιωτία 11 μαθητές και ένας  εκπαιδευτικός , στην Εύβοια 6 μαθητές και στη Φωκίδα ένας. 

Από το σύνολο των μαθητών των Λυκείων στην Φθιώτιδα (3834) σύμφωνα  με  τα στοιχεία Της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Στερεάς το 7,2%  δεν προσήλθαν στο σχολείο τους .

Στο σύνολο της  Περιφέρειας Στερεάς από την  διαδικασία των self test  ανιχνεύτηκαν θετικοί στον ιο 25 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί . 

Φωτογραφίες

    

randomness