Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στη Λάρισα το 8º Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

 
Στις 14-15-16 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το 8ο Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας. 
 
Στο Συνέδριο μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνιος Τσαμαδιάς , Ομότιμος Καθηγητής στο τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Σχολής Περιβάλλοντος - Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Τσαμαδιάς θα αναπτύξει το  θέμα:
"Εκπαίδευση, Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογία και Οικονομία: Πολυσχιδείς και μεγάλης σημασίας οι μεταξύ τους αιτιώδεις σχέσεις"
Το συνέδριο διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Π.Τ.Π.Ε., ΤΕΦΑΑ, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας), το Ε.Κ.Π.Α. (Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας & Θρησκειολογίας, Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εφαρμογών, Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού της Θρησκευτικής Αγωγής) το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Φιλολογίας), το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας) και το Σύλλογο καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας.
Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας - Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής νομού  Λάρισας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Το συνέδριο πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της  Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων και υπο  την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.